Εξεταστική για το Μνημόνιο προανήγγειλε ο Σαμαράς

Ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με τον Κώστα Καραμανλή στο πλευρό του

Την απόφαση της ΝΔ να προχωρήσει ως κυβέρνηση σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή, σχετικά με το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο,

ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τα περί επανελέγχου του «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974, καθώς και τη δέσμευση για αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πάρει την «ισχυρή εντολή» που ζητά στις εκλογές και ότι «τη Δευτέρα η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα». Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς διακήρυξε: «Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε, θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα, θέλουμε να υπάρξει αληθινή δημοκρατία, γνήσια λαϊκή κυριαρχία χωρίς εξωθεσμικά κέντρα και χωρίς διαπλοκές».

Στη συγκέντρωση παρών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, όπως δήλωσε, ανέβηκε στη συμπρωτεύουσα, «για να στηρίξει την παράταξη και τον Αντώνη Σαμαρά».

Ακόμη, επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγοντας: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Η Αριστερά με τις εμμονές της έχει και εκείνη ευθύνες και δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, αλλά με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε… Θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους, μονιασμένους με αυτοπεποίθηση. Η παράταξή μας είναι ό,τι έχει μείνει όρθιο, σε ένα πολιτικό σύστημα που βουλιάζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα