Ευ. Βενιζέλος: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά»

Για «σοφίσματα», που «δηλητηριάζουν» και «διασπούν» την κοινή γνώμη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για «σοφίσματα», που «δηλητηριάζουν» και «διασπούν» την κοινή γνώμη, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του για την αγροτική πολιτική, ενώ στηλίτευσε τη στάση όσων «παίζουν με τη φωτιά» αναφορικά με την κρίση στην ΕΕ.

«Παίζουν με τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων παραγωγών και μικρομεσαίων

όσοι μιλάνε για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης» τόνισε και διερωτήθηκε πώς θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις και οι αποταμιεύσεις τους, αν δεν στηριχθούν οι τράπεζες, μεταξύ αυτών και η Αγροτική (ΑΤΕ), με τα 50 δισ. ευρώ, που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «σόφισμα» την άποψη ότι η δανειακή σύμβαση μας οδηγεί εκτός ευρώ και άρα δεν θα πάθουμε τίποτε, αν βγούμε από το ευρώ, όπως και την άποψη ότι δεν θα τολμήσουν να βγάλουν τη χώρα μας από την ευρωζώνη, διότι είναι μεγάλο το κόστος εξόδου. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ένιωσε πολύ άσχημα σε συνεδρίαση του Ecofin, όταν συζητήθηκε η περικοπή των κονδυλίων προς την Ουγγαρία, επειδή δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και σημείωσε πως δεν θα ήθελε ποτέ να ζήσουμε κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι είναι «υπερήφανος» για τις υπογραφές που έβαλε για τη δανειακή σύμβαση, διότι μπήκαν, όπως είπε, κάτω από τις υπογραφές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, για την ένταξη στην ΕΟΚ και τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα), αντιστοίχως.

Παράλληλα επαναδιατύπωσε την πρότασή του για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, λέγοντας ότι αυτή είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύση για τη χώρα, η οποία θα πατάει σε σταθερό έδαφος, με πολιτική την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, μένοντας στο ευρώ. Ζήτησε ακόμη την ψήφο των πολιτών, διότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ένας ισχυρός τρίτος πόλος, όπως υπογράμμισε, είναι «η εγγύηση για μια ασφαλή πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο μέλλον».

Όσον αφορά στον αγροτικό κόσμο, επισήμανε πως, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας και στην αντικατάσταση εισαγομένων προϊόντων από ελληνικής παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα