Έως το τέλος του Νοέμβρη η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης

Η απόφαση  για την εκταμίευση της έκτης  δόσης προς την Ελλάδα θα έχει ληφθεί ως το τέλος του μηνός, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναμένουμε όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς

και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.
Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν εξακολουθεί να αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης η γραπτή δέσμευση και η υπογραφή από τους επικεφαλής των κομμάτων, στην οποία φαινόταν να επιμένει μέχρι και χθες το βράδυ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ δεν είναι καθαρό αν σηματοδοτούν αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πιεστικό αίτημα προς τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση να εγγυηθούν εγγράφως ότι θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μετά τον κ. Αντώνη Σαμαρά που επί μία εβδομάδα επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπογράψει, σήμερα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι «έχουμε μπέσα και φιλότιμο, δεν χρειάζονται υπογραφές».
Όπως έγινε γνωστό χθες, ο κ. Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα