Εντείνονται οι «έξωθεν» πιέσεις μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα

Νέα μηνύματα άρχισαν να έρχονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς τη χώρα μας σε σχέση με το μέλλον της στο ευρώ, μετά το «ναυάγιο» στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.

Την ελπίδα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο France 24. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι

για όλα τα ενδεχόμενα».

«Οι Έλληνες πολιτικοί και ο ελληνικός λαός έχουν στα χέρια τους την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, κληθείς να σχολιάσει, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin, την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης ενότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπαρνιέ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες που καλείται να καταβάλει ο ελληνικός λαός είναι στα όρια του δυσβάσταχτου, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι προτιμότερο η Ελλάδα να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που συνδυάζει πειθαρχία και αλληλεγγύη, μαζί με τους εταίρους της και όχι μόνη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα