Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου από τον ανακριτή που ερευνά τα περιουσιακά του στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το ένταλμα αφορά στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για την απόκτηση

περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας μέσω off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νεοκλασικό στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στη δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, που υποβλήθηκε το 2010, ενώ ο κ. Μπρης ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τού πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005. Ενταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές και για άλλα παρένθετα πρόσωπα που εμπλέκονται στις off shore με τις οποίες συνδέεται ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Η δικογραφία σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου σχηματίστηκε μετά από διαβίβαση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων επανελέγχου που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, που εστάλη στο Εφετείο, στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ κάποια παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο εισαγγελέας τέλος ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του στον πρώην υπουργό, που αφορούν χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και δέσμευση του ακινήτου στην Ακρόπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα