Ένα 24ωρο χωρίς συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται η 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, που τέθηκε σε εφαρμογή στις 8 το πρωί της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ απέσυρε τα στρατεύματά του έπειτα από τέσσερις εβδομάδες σκληρών και φονικών μαχών και έτσι οι Παλαιστίνιοι τόλμησαν να βγουν έξω από τα καταφύγιά τους, για να αντικρίσουν σκηνές απόλυτης καταστροφής.

Τα όπλα σίγησαν, 29 ημέρες αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις,

φέρνοντας ένα τέλος στην αιματοχυσία, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί Παλαιστίνιοι αγγίζουν τους 1.967 και οι τραυματίες τους 9.569. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ανάμεσα στα θύματα, 429 ήταν παιδιά, 243 γυναίκες και 79 οι άμαχοι, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς συνέχεια εντοπίζονται σοροί κάτω από τα συντρίμμια. Σημειώνεται ότι στη Γάζα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πάνω από 60.000 σπίτια. Από την άλλη, το Ισραήλ θρηνεί 65 στρατιώτες και δύο πολίτες από τις 8 Ιουλίου, όταν σήμανε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι έχουν στείλει αντιπροσωπείες στο Κάιρο για συνομιλίες, με στόχο τη διασφάλιση μιας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός, μετά το πέρας των 72 ωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα