Δεν βιάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιώργος…

Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών που δημιούργησε η είδηση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί, την ερχόμενη εβδομάδα, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα του κόμματος. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τουλάχιστον άμεσα…

Αντίθετα, οι διαδικασίες της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα έχουν βάθος χρόνου. Σε πρώτη φάση, όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος του Κινήματος θα αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, όντας προβληματισμένος από την εικόνα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, δεν θα εμφανιστεί αδιάφορος απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις και κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει να ξεκινήσει μια «πορεία προς το λαό», με στόχο την ιδεολογική και πολιτική ανασυγκρότηση του Κινήματος.

Ως προς τις δικές του προθέσεις, όλο και πιο πολλοί συνεργάτες του εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου προσανατολίζεται στο να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι άμεσα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οφείλει να αξιοποιήσει πολιτικά το χρόνο που του δίνει η παράταση της θητείας της κυβέρνησης, τόσο για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, με την οποία φαίνεται πως οι δεσμοί του κόμματος έχουν διαρραγεί, όσο και για να αποκαταστήσει την προσωπική του εικόνα.

Κάποιοι εκτιμούν ότι ο χρονικός ορίζοντας για να συμβεί αυτό ενδεχομένως να είναι οι αρχές του καλοκαιριού. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το χρόνο των εκλογών. Αν οι εκλογές γίνουν την άνοιξη, τότε ο κ. Παπανδρέου θα φροντίσει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες της διαδοχής εγκαίρως, με ανάδειξη του προέδρου από την κάλπη.

Εάν δεν βρεθεί, πάντως, υποψήφιος που θα ήθελε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, μπορεί ο υποψήφιος τελικά να είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου!

Keywords
Τυχαία Θέματα