Δανειακά εκτεθειμένοι οι αγρότες στα Ανώγεια Ρεθύμνου

Ύστερα από σχετική επιστολή της Αγροτικής Τράπεζας.

Με τον φόβο της καταγγελίας των δανείων τους ζουν εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ύστερα από σχετική επιστολή που έλαβαν από την Αγροτική Τράπεζα. Σύμφωνα με την κλήση, αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν άτοκο ανοιχτό δάνειο, πρέπει έως 26 Μαρτίου να έχουν ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις τους και τις πληρωμές τους.

Τα χρήματα που καλούνται

να καταβάλουν, όσοι ειδοποιήθηκαν, αφορούν σε προμήθειες τις Αγροτικής Τράπεζας σχετικά με ρυθμίσεις που έχουν αιτηθεί οι δανειολήπτες του κλάδου, καθώς επίσης το ποσό για τις ασφάλειες υπέρ του δημοσίου. Η ρύθμιση, αναφέρει η τράπεζα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί «έως 26 Μαρτίου, διαφορετικά τα δάνεια θα καταγγελθούν» .

Η Αγροτική καλεί, επίσης, όσους αγρότες έχουν το συγκεκριμένου τύπου ανοιχτό δάνειο, να προσκομίσουν δικαιολογητικά, το συντομότερο δυνατόν, για να ανανεωθούν τα πιστωτικά τους όρια.

Η διευθύντρια του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στα Ανώγεια Μαρία Σκουλά, δήλωσε: «Έχει ήδη γίνει Άρση της Πίστης και τα δάνεια των 800 αγροτών και κτηνοτρόφων, έχουν φύγει πλέον από το υποκατάστημα Ανωγείων και έχουν μεταφερθεί στα Κεντρικά της ΑΤΕ στο Ηράκλειο. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη για την περιοχή και τους αγρότες κτηνοτρόφους, λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας. Η τράπεζα καλείται να λειτουργήσει έτσι ώστε να αποπληρωθούν ή να ρυθμιστούν τα συγκεκριμένα άτοκα δάνεια τα οποία βρίσκονται πλέον σε κόκκινη γραμμή» .

Στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την κ. Σκουλά, όσοι αγρότες κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρώσει τα υπόχρεα ποσά και δεν έχουν ανανεώσει τα πιστωτικά τους όρια, θα βρεθούν δανειακά εκτεθειμένοι, μιας και η ΑΤΕ θα προχωρήσει σε απαίτηση του συνόλου των ποσών που έχουν λάβει για το ευεργετικό αυτό δάνειο το οποίο δόθηκε άτοκα πριν αρκετά χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα