Αθώος με 75 εκατ. ευρώ ο ισχυρός άνδρας της Formula 1

Tέλος στην υπόθεση δωροδοκίας με κατηγορούμενο τον Μπέρνι Έκλεστοουν. Οι εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου δέχθηκαν την πρόταση των δικηγόρων του Βρετανού, για αναστολή της ποινικής δίωξης και την αθώωση του κατηγορουμένου με την προϋπόθεση, να πληρώσει ένα χρηματικό ποσόν της τάξης των 75 εκατ. ευρώ.

Ο 83χρονος Βρετανός θα καταθέσει τα χρήματα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα καταλήξει στα ταμεία του κρατιδίου της Βαυαρίας, εντός μίας εβδομάδας. Απομένει η ανακοίνωση των δικαστών, η οποία αναμένεται την Τρίτη αργά το μεσημέρι και θεωρείται όμως πλέον τυπική

υπόθεση.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι του Έκλεστοουν, δεν πρόκειται για κάποια συμφωνία, αλλά για μία καθαρή αθωωτική απόφαση για τον ισχυρό άνδρα της Formula 1. Το ποινικό του μητρώο θα παραμείνει λευκό, οπότε θα μπορέσει να συνεχίσει στην κορυφή της Formula 1.

Βάσει του κατηγορητηρίου ο 83χρονος Έκλεστον ήταν υπόλογος για την δωροδοκία ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ, προς Γερμανό τραπεζίτη ώστε συγκεκριμένη εταιρία να αγοράσει μετοχές της Formula 1 και να παραμείνει ο ίδιος στην κορυφή του ομίλου.

Το 2012 ο τραπεζίτης Γκέρχαρντ Γκριμπόφσκι καταδικάστηκε σε 8,5 χρόνια κάθειρξη για δωροληψία. Ο Έκλεστον ισχυριζόταν ότι ο τραπεζίτης έλεγε ψέμματα γύρω από την φορολογική εικόνα της Formula 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα