Ας όψεται η κρίση: Πάσχα στο σπίτι έκαναν οι Ιταλοί

Και μείωσαν τις δαπάνες για το πασχαλινό τραπέζι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Οι περισσότεροι Ιταλοί πέρασαν τις γιορτές του Πάσχα στο σπίτι τους, καθώς το σύνολο των δαπανών τους μειώθηκε κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, πέφτοντας σε 1,2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Coldiretti. Τουλάχιστον οκτώ στους δέκα Ιταλούς πέρασαν τις γιορτές του Πάσχα στο σπίτι τους.

Οι δαπάνες για αγορά σοκολατένιων

αβγών και κουνελιών και άλλων πασχαλινών τροφίμων και γλυκισμάτων υποχώρησαν κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Περίπου 4.000.000 Ιταλοί πήγαν παρόλα αυτά σε εστιατόριο, όμως δαπάνησαν κατά μέσο όρο 40 ευρώ και συνολικά 172 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με μια έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων SWG, που έγινε για την Coldiretti.

Σύμφωνα με την ξενοδοχειακή ομοσπονδία Federalberghi, 1.000.000 Ιταλοί αποφάσισαν φέτος να μην μετακινηθούν, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να μειωθούν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και να φτάσουν τα 9,5 εκατομμύρια. Απ’ αυτούς που έκαναν διακοπές, 90% έμειναν στην Ιταλία (όπως και το 2011) και 9,5% (8% το 2011) πήγαν στο εξωτερικό.

Γενικά, το 57% των Ιταλών περιόρισαν τις δαπάνες τους για τρόφιμα κατά την περίοδο του Πάσχα. Το 47% επέλεξε λιγότερο ακριβά προϊόντα και το 31% μείωσε τις ποσότητες, ενώ 24% ανακύκλωναν τα υπόλοιπα ενός γεύματος στο επόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα