Αποδοκίμασαν τον Χρυσοχοΐδη οι ξενοδόχοι στη Συνέλευση του ΞΕΕ

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο  Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 σε εκθεσιακό κέντρο, στον χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος από μερίδα ιδιοκτητών ξενοδοχείων.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης συνέχισε κανονικά την ομιλία του, παρότι κάποιοι κινήθηκαν

προς το μέρος του με αρκετά υψηλούς τόνους, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στον κλάδο των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κλάδο λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση.

Τελικά, ο Μ.  Χρυσοχοΐδης ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό το οποίο προβλέπει την πλήρη άρση του cabotage καθώς και ότι θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις στα κονδύλια 500 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα