«Ακατάλληλος για τη διοίκηση μεγάλης επιχείρησης» ο Ρούπερτ Μέρντοχ

«Καταπέλτης» η ετυμηγορία Βρετανών βουλευτών μετά το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών

Ο επικεφαλής της NewsCorp, Ρούπερτ Μέρντοχ, είναι ένα «ακατάλληλο πρόσωπο» για τη διοίκηση μιας μεγάλης, διεθνούς επιχείρησης, τονίζει έκθεση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον πολιτισμό, αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών από τα μέσα ενημέρωσης του Μέρντοχ και το εσπευσμένο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World.

Η επιτροπή εξέτασε δημοσιογράφους και στελέχη της News of the World, όπως επίσης αστυνομικούς και δικηγόρους των θυμάτων των υποκλοπών (κατά κύριο λόγο ήταν διασημότητες και άλλα πρόσωπα της επικαιρότητας).

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι ο Μέρντοχ «έκλεισε συνειδητά τα μάτια» στην υπόθεση των παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών, για τις οποίες θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Το επιχείρημα ότι ένας ιδιοκτήτης όπως ο Μέρντοχ δεν γνώριζε όσα συνέβαιναν στην επιχείρησή του «είναι απλά απίστευτο» τονίζεται σε άλλο σημείο. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν επίσης ότι είχε εξαιρετική μνήμη και ανάκληση λεπτομερειών, «όταν τον βόλευε».

«Η News of the World και η News International παραπλάνησαν την επιτροπή για τον πραγματικό χαρακτήρα και το εύρος των ερευνών που υποστήριξαν ότι πραγματοποίησαν σε σχέση με τις υποκλοπές αυτές» εκτιμά στο πόρισμά της η επιτροπή και τονίζει ότι είναι θέμα των βουλευτών να αποφασίσουν «ποιες θα είναι οι κυρώσεις εις βάρος αυτών που την παραπλάνησαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα