ΒΕΡΑ – ΔΩΜΑΤΙΟ 22



Η Βέρα γεννήθηκε τον Ιούνιου του 1988στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια και ασχολήθηκε με την μουσικήαπό τα παιδικά της χρόνια καθώς φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και ΛύκειοΠαλλήνης. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, κιθάρας, κρουστών, βυζαντινήςμουσικής αλλά και μαθήματα αρμονίας, Ιστορία Μουσικής και Τέχνης, solfege καιdictee. Τελειώνοντας το λύκειο δίνει εξετάσεις και εισάγεται στη Σχολή ΜουσικώνΣπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και
φοιτά.

Το2007 ξεκινά τα πρώτα τηςκαλλιτεχνικά βήματα καθώς συμμετέχει σε συναυλίες της Άννας Βίσση σε Κύπρο,Ελλάδα, Αυστραλία, Αμερική, Αφρική, Ολλανδία και Βρυξέλες. Παράλληλαεμφανίζεται στο Ciros Pomodoro. Το Δεκέμβριο του 2007 ξεκινάει εμφανίσεις στοFever με τον Νίκο Μαρκόπουλο και τον Γιώργο Μαζωνάκη.

ΤονΦεβρουάριο του 2008 κυκλοφορεί τοπρώτο της CD single με τίτλο «Πορτρέτο» από την Sony BMG με 4 τραγούδια, που ταυπογράφουν ο Γιάννης Κυφωνίδης και ο Μιχάλης Ζέης στη μουσική και στίχους οιΒάγια Καλαϊζή, Φαίη Ηλιοπούλου και Δημήτρης Συρόπουλος. Το remix του ομότιτλουτραγουδιού «Πορτρέτο» γίνεται από τον Valentino και τον Χριστόδουλο Σιγανό. Τοκαλοκαίρι συνεχίζει με εμφανίσεις της σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και απ’ τονΟκτώβριο εμφανίζεται στο πλάι της Βάνα Μπάρμπα στο Ciros Pomodoro σ’ έναπρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία.

ΤονΦεβρουάριο του 2009 κυκλοφορεί το«Άγγελέ μου εσύ», ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του ΚωνσταντίνουΧριστοφόρου αποκλειστικά για το διαδίκτυο. Το καλοκαίρι του 2009 συμμετέχει στοSummer Tour τηςΆννας Βίσση.

Τοχειμώνα του 2010 τραγουδάει στο Fabulous Show στοΑθηνών Αρένα με την Άννα Βίσση, τη Μαριώ, τους Μπλέ και το Γιώργο Σαμπάνη. Τονίδιο χρόνο κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι «Ως το Θεό» σε μουσική του Μιχάλη Ζέηκαι στίχους της Βίκυς Γεροθεοδώρου, ένα τραγούδι που αγαπήθηκε και τραγουδήθηκεπολύ. Το καλοκαίρι ξεκινάει Live εμφανίσειςμε το Γιώργο Σαμπάνη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

To 2011 ξεκινάειτις εμφανίσεις της στο πιο επιτυχημένο μέχρι τότε show της χρονιάς το Face to Face, στο Αθηνών Αρένα, στο πλευρό της Άννας Βίσση και τουΣάκη Ρουβά. Το καλοκαίρι που ακολουθεί την βρίσκουμε σε συναυλίες της ΆνναςΒίσση σε Αμερική, Καναδά, Γερμανία και Ρουμανία. Συνεχίζει με live με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και ακολουθεί η συμμετοχήτης στο Dansing4U, το φιλανθρωπικό τηλεοπτικό show του Mega Κύπρου μεπαρτενέρ τον Ανδρέα Γεωργίου. Με το τέλος του show ξεκινάει τα live στηνΚύπρο με το Μάριο Κούμα (πρώην Τριημητόνιο) όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Το 2012 η Βέρα μας εκπλήσσει ευχάριστα! Πιο ανανεωμένη καιπιο δυναμική από ποτέ, με πιο ροκ διάθεση και σε πιο ψαγμέναμονοπάτια, επιστρέφει μέσα από το νέο τραγούδι με τίτλο «Δωμάτιο 22» που μόλιςκυκλοφόρησε από τη Sony Music. Την μουσική υπογράφει ο Μιχάλης Ζέης ενώ τους στίχους ο ΔημήτρηςΣυρόπουλος. Πρόκειται για μια μελωδική rock μπαλάντα μεδυνατή ερμηνεία που θα αγαπηθεί απ’ το πρώτο μόλις άκουσμα!
Η Βέρα είναι ένα νέο, φρέσκο καιανερχόμενο πρόσωπο στην ελληνι
Keywords
Τυχαία Θέματα