υπουργείο Εργασίας, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Νέες προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων για το Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.Συγκεκριμένα, οι προθεσμίες είναι οι εξής:Α. Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ1. Για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021 - Α΄ φάσηΣε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν κατέστη δυνατή η υποβολή δήλωσης ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ)
- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021.Η ανωτέρω επαναληπτική διαδικασία είναι δυνατή, μόνο εφόσον, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία του άρθρου 7 της αριθμ. οικ. 23103/478/13/6/2020 ΚΥΑ (Β' 2274), γνωστοποιήθηκε η μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού - Συμπληρωματικός Ωραρίου.Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω δυνατότητα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» εντός της κάτωθι προθεσμίας:Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων & ορθών επαναλήψεων: 21/9/2021-24/9/20212. Για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021 - Β΄ φάσηΔίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εντός της κάτωθι προθεσμίας και, ειδικότερα:• για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ ΦΑΣΗΣ,• για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ.Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων & ορθών επαναλήψεων: από 27/9/2021-30/9/2021.Πριν υποβληθεί το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β' ΦΑΣΗ)
Keywords
Τυχαία Θέματα