Ζητήματα που αφορούν τον Ν. Καρυδά καλεί την Ερευνητική να εξετάσει ο ΠΑΣΕΧΑ

19:10 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά ζητημάτων που συνδέονται με το πρώην στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, Νικόλα Καρυδά, καλεί την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία να εξετάσει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΧΑ καλεί την ερευνητική επιτροπή να εξετάσει μεταξύ άλλων τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσελήφθη στη Τράπεζα

Κύπρου το 2004 ο Νικόλας Καρυδάς, κατά πόσο ήταν ή όχι ο επόπτης της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα κατά τη περίοδο που διευθυντής εργασιών ήταν ο Αντρέας Ηλιάδης, κατά πόσο η πρόσληψή του έγινε μετά από διαδικασία αξιολόγησης και άλλων υποψηφίων ή ήταν προσωπική επιλογή του εποπτευόμενου του Αντρέα Ηλιάδη και κατά πόσο τριπλασιάστηκε ο μισθός του στη Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΕΧΑ, ο Νικόλας Καρυδάς σύμφωνα με την έκθεση της Α&Μ είχε ψευδορκήσει σε δικαστήριο της Ρουμανίας για την υπόθεση εξαγοράς ποσοστού της Banka Transylvania, ενώ σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας Κύπρου, ο Νικόλας Καρυδάς δημιούργησε ζημιά πέραν των 360 εκατομμυρίων ευρώ ως συνέπεια της αγοράς των Inflation Linked Bonds και πέραν του 1.9 δισ ζημιά που προέκυψε από το κούρεμα των risk free ελληνικών ομολόγων.

Ο ΠΑΣΕΧΑ επικαλείται ακόμα πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Νικόλας Καρυδάς προέβαινε σε παρατηρήσεις σε διευθυντές καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και σε business centers γιατί δεν χρέωναν ψηλότερα επιτόκια τους πελάτες της τράπεζας, δεδομένου ότι ο ίδιος αποκόμιζε για τη τράπεζα ψηλότερα επιτόκια (αποδόσεις) από τα ελληνικά ομόλογα χωρίς κίνδυνο (risk free).

«Αναμένουμε ότι τόσο η Ερευνητική Επιτροπή όσο και ο Γενικός Εισαγγελέας θα εξετάσουν τα θέματα αυτά. Ο ΠΑΣΕΧΑ έχει στη κατοχή του και άλλα στοιχεία και θα επανέλθει όταν το κρίνει αναγκαίο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα