Υστερα από 9 μήνες άνοιξε η πόρτα του Υπ. Εμπορίου για τη Βουλή

14:32 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ύστερα από εννέα μήνες άνοιξε η πόρτα του Υπουργείου Εμπορίου για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε ο Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος είχε το πρωί εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Νεοκλή Συλικιώτη, κατόπιν πρωτοβουλίας του δεύτερου.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου για να ενημερώσει για τα επείγοντα ζητήματα στον τομέα της ενέργειας, αλλά και για τις προτεραιότητες

του Υπουργείου.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα θέματα ενέργειας είναι ύψιστης προτεραιότητας και χρειάζεται συλλογική δουλειά και συνεργασία και συνεννόηση Βουλής και Κυβέρνησης.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε ενώπιον μας αρκετά ζητήματα που σχετίζονται με νομοθεσίες και πολιτικές, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει συχνή και συνεχής επαφή και συνεργασία γιατί τα ζητήματα αυτά «δεν αφορούν μόνο την παρούσα Κυβέρνηση, αλλά πάνω απ’ όλα το μέλλον της Κύπρου και τις επόμενες γενιές».

«Εχει τεράστια σημασία εμείς που διαχειριζόμαστε σήμερα τα θέματα αυτά να τα διαχειριστούμε με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και με συλλογικότητα», είπε ο Υπουργός.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε όλα τα θέματα του Υπουργείου για τα οποία έχει άμεση σχέση η Επιτροπή, θα γίνεται στο μέλλον συζήτηση και διαβούλευση. Πρόσθεσε ότι ο διάλογος, οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις, οι οποίες δεν γίνονται κατ’ ανάγκη μόνο στα πλαίσια των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπορίου, βοηθούν ώστε να λαμβάνονται πιο σωστές αποφάσεις και να συντηρείται ένα κλίμα συναίνεσης, που το έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση, έκανε λόγο για αξιέπαινη, παραγωγική, θετική και εποικοδομητική πρωτοβουλία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα είναι καρποφόρα και αποτελεσματική για το κοινό καλό.

Εξήρε την πρωτοβουλία του Υπουργού, ο οποίος, «άνοιξε μετά από εννέα ολόκληρους μήνες την πόρτα του Υπουργείου Εμπορίου για την Επιτροπή Εμπορίου και τον Πρόεδρό της».

Είπε ότι τιμά τον Υπουργό γιατί άμεσα έδωσε την ευχέρεια και τη δυνατότητα να ξαναρχίσει ο διάλογος της εκτελεστικής με τη νομοθετική εξουσία και με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετηθεί πάνω από όλα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι αποτελεί προϋπόθεση η αγαστή συνεργασία με το νέο Υπουργό και θα μεταφραστεί σε πραγματικό έργο, αφού για όλα τα ζητήματα, μικρά και μεγάλα, «δεν υπάρχει πολυτέλεια για αντιπαράθεση, όξυνση, διχαστικές προσεγγίσεις γιατί μαζί έχουμε τον κοινό στόχο και σκοπό να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και ειδικά σήμερα που τα ενεργειακά θέματα άπτονται μιας πολυδιάστατης προσέγγισης, είναι αδιανόητο να υπάρχει διχογνωμία και διαφωνία».

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι για χρόνια η Επιτροπή είχε εμπεδώσει μια αγαστή συνεργασία με τους εκάστοτε Υπουργούς «πλην αυτής της θλιβερής εξαιρέσεως που είχαμε τους τελευταίους μήνες» και δεσμεύτηκε ότι αυτή η συνεργασία θα διαφυλαχθεί και θα θωρακιστεί μ

Keywords
Τυχαία Θέματα