Υποβολή υπομνήματος προς Υπουργούς αποφάσισαν οι αιγοπροβατοτρόφοι

10:24 22/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την υποβολή υπομνήματος προς τους Υπουργούς Γεωργίας και Εμπορίου στο οποίο θα θέτουν χρονοδιάγραμμα για υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούν τον κλάδο τους, αποφάσισαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποίησε η Συντονιστική τους Επιτροπή στη Χοιροκοιτία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν περίπου 300 αιγοπροβατοτρόφοι και πραγματοποιήθηκε στη παρουσία εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,

ο Νίκος Μιχαήλ, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αιγοπροβατοτρόφων, είπε ότι στη σύσκεψη έγινε αξιολόγηση των αποφάσεων που λήφθηκαν για τη γεωργοκτηνοτροφία και επηρεάζουν τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας τις οποίες χαρακτήρισαν «ως επιεικώς μη ικανοποιητικές».

Πρόσθεσε ότι «παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από τις αποφάσεις του Eurogroup, διαπιστώνουμε μια αδράνεια και κωλυσιεργία να ληφθούν έγκαιρα αποφάσεις που θα συνέτειναν έστω και μερικώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, τα οποία εστιάζονται στην έλλειψη ρευστότητας λόγω των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα όπως και στη λήψη μέτρων για εφαρμογή του διατάγματος για το χαλούμι, που έχει σαν επακόλουθο να πουλούμε το γάλα μας κάτω από το κόστος παραγωγής».

Ο κ. Μιχαήλ σημείωσε ακόμα πως «ενώ έχει ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για καταβολή κουτσουρεμένης κεφαλικής επιδότησης εδώ και ένα μήνα, εντούτοις δεν την βλέπουμε να υλοποιείται. Επίσης δεν υλοποιούνται εξαγγελίες για το κόστος του πετρελαίου, την ουσιαστική υλοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, την εμπορία του αρνιού και άλλα».

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι «εκ των πραγμάτων, παρά τις εξαγγελίες για προτεραιότητα στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα καθώς και για στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων, συνεχίζει να επικρατεί μια επιδερμική αντιμετώπιση των ζητημάτων, όπως και επί προηγούμενης κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε μια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση στη διαχείριση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την οποία και δεν θα αποδεχθούμε ως φιλοσοφία», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα