Υπουργός Δικαιοσύνης: Θα προστατευθούν τα συμφέροντα της ΑΤΗΚ

19:19 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα συμφέροντα της ΑΤΗΚ πρέπει να προστατευθούν, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στην Κοφίνου, όπου επισκέφθηκε το αρχηγείο της ΕΜΑΚ, ο κ. Νικολάου είπε ότι “εκείνο που προέχει είναι να προστατευθούν τα συμφέροντα της ΑΤΗΚ” προσθέτοντας ότι “μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος μας υπέδειξε την διαδικασία, το ότι απαιτείται αιτιολογία από τον νόμο για να προχωρήσει το Υπουργικό Συμβούλιο να ζητήσει την παύση του

κ. Κιττή, έχει, στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, σταλεί επιστολή με την οποία καλείται να εκφράσει τις δικές του απόψεις καθόσον αφορά τα ζητήματα τα οποία εγείρονται από πλευράς της Κυβέρνησης».

«Βασικό θέμα το οποίο μας απασχολεί» συνέχισε «είναι το πώς επηρεάζει την λειτουργία του Οργανισμού η έρευνα που γίνεται από την Επιτροπή, όταν στα πλαίσια αυτής της έρευνας γίνεται έντονη και ειδική αναφορά σε πιθανή εμπλοκή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικότερα του Προέδρου της ΑΤΗΚ».

«Προσπάθειά μας» συνέχισε ο Υπουργός, «είναι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε τον Οργανισμό, να προστατεύσουμε την αρμονική του λειτουργία και τα συμφέροντά του. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πληγούν τα συμφέροντα του Οργανισμού να πληγούν από αυτού του είδους τη διαδικασία. Για τούτον τον λόγο αυτή τη στιγμή, ζητώντας και τις απόψεις του κ. Κιττή, εξετάζουμε το πόσο επηρεάζει η διαδικασία της Ερευνητικής την λειτουργίας της ΑΤΗΚ. Και στα πλαίσια αυτά το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι να παύσει τον κ. Κιττή. Πρέπει να προηγηθεί η απάντηση του κ. Κιττή που θα πρέπει να δοθεί στην καθορισμένη προθεσμία, δεν μπορώ να πώ πότε το θέμα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο».

«Είναι θέμα» κατέληξε ο Ιωνάς Νικολάου, «το οποίο θα τα πρέπει να τύχει χειρισμού άμεσου καθότι τα συμφέροντα του Οργανισμού θα πρέπει να προστατευθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα