Υποτροφία στη μνήμη Μητσόπουλου προσφέρει το PA Collage στο ΔΗΣΥ

14:40 14/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μια υποτροφία στη μνήμη του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, προσέφερε το PA Collage στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Η προσφορά έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ υπό τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπεία του κολεγίου στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ

Τάσος Γεωργίου ευχαρίστησε αρχικά το PA Collage για την προσφορά της υποτροφίας, εξηγώντας πως θα τεθούν κριτήρια τα οποία θα ετοιμαστούν από το ίδιο το κολέγιο. Ταυτόχρονα, όπως είπε, στην επιτροπή θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της νεολαίας του ΔΗΣΥ έτσι ώστε η υποτροφία να δίδεται σε φοιτητή που θα έχει πραγματική ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ Σωκράτης Φράγκου ευχαρίστησε την ηγεσία του κολεγίου για την υποτροφία, σημειώνοντας ότι το γεγονός της συμμετοχής της Νεολαίας στην επιτροπή κριτηρίων αποδεικνύει την παιδεία, αλλά και το ήθος που συνάδει πλήρως με το βίο και την πολιτεία του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου.

Ερωτηθείς για το θέμα της μείωσης των διδάκτρων, ο κ. Γεωργίου είπε ότι το θέμα αυτό απασχόλησε και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με επανειλημμένες συνεδρίες στην παρουσία των ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολεγίων, με αποτέλεσμα να φαίνεται στην πράξη ότι πλέον έχουν μειωθεί τα δίδακτρα γενικά, ή τουλάχιστον δεν έχουν επέλθει αυξήσεις.

“Πιστεύω ότι όλα τα κολέγια και όλα τα πανεπιστήμια βλέποντας την οικονομική κρίση έχουν ανταποκριθεί θετικά προς τη μείωση ή τη μη αύξηση των διδάκτρων. Είναι γεγονός ότι στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν δοθεί περισσότερες υποτροφίες τα τελευταία δύο χρόνια”, είπε.
Ο κ. Γεωργίου έκανε έκκληση να μην σημειωθούν αυξήσεις στα δίδακτρα αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος. Αναφέροντας ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν τις δικές τους οικονομικές δυσκολίες λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές των διδάκτρων, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να αφήσουμε φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο κ. Φράγκου χαιρέτισε τη μείωση των διδάκτρων από πλευράς ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολεγίων, λέγοντας ωστόσο ότι οποιαδήποτε επέμβαση στο ύψος των διδάκτρων από πλευράς πολιτείας θα επιφέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα στη ποιότητα παροχής παιδείας στον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα