Υποστήριξη Ιράν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

16:32 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad διαβεβαίωσε ότι η ιρανική Κυβέρνηση θα συνεργαστεί για την ενίσχυση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων με την Κύπρο και εξέφρασε την υποστήριξη του ιδίου, της Κυβέρνησής του και του λαού του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος του Ιράν προέβη στη δήλωση κατά τη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής

Δημοκρατίας στην Τεχεράνη Ανδρέα Ιγνατίου στον Πρόεδρο του Ιράν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση που ακολούθησε την τελετή, ο Πρέσβης κ. Ιγνατίου διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί άοκνα με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Ιρανό Πρόεδρο για την υποστήριξη της Κυβέρνησής του στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του Ιράν συνεχάρη τον Κύπριο Πρέσβη, διαβεβαίωσε ότι η ιρανική Κυβέρνηση θα συνεργαστεί για την ενίσχυση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων των δύο χωρών και εξέφρασε την υποστήριξη του ιδίου, της Κυβέρνησής του και του λαού του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνει η ανακοίνωση.

Ανέφερε, επίσης, ότι υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση όλων των διεθνών διενέξεων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, καθώς και η ευμάρεια όλων των λαών.

Keywords
Τυχαία Θέματα