Υπογραφή συμβολαίου για παρακαμπτήριο της πλατείας της Πόλης Χρυσοχούς

14:22 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, στη Λευκωσία, το συμβόλαιο για την κατασκευή δυτικού παρακαμπτηρίου δρόμου της κεντρικής πλατείας της Πόλης Χρυσοχούς.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, το συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Εργων Νίκος Ιακώβου και εκ μέρους της αναδόχου Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

και Μάκης Σαββίδης (Εργολάβοι) ο Γιάννος Σαββίδης.

Παρόντες κατά την υπογραφή του συμβολαίου ήσαν και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Αλέκος Μιχαηλίδης.

Το ρυθμιστικό σχέδιο ετοιμάσθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, ενώ η μελέτη του έργου έγινε από τον Οίκο Hyperstatic.

Το συμβόλαιο κατακυρώθηκε και υπογράφτηκε για το ποσό των 3.701.702,80 ευρώ συν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, οι δε κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν τον Ιούνιο του 2012 και θα συμπληρωθούν εντός 78 εβδομάδων.

Το έργο είναι πολεοδομικό και αφορά το δυτικό μέρος της κεντρικής πλατείας της Πόλης Χρυσοχούς, θα συνδέσει δε το κέντρο με τον δρόμο που οδηγεί στο Λατσί.

Μέρος του έργου θα ακολουθήσει νέα όδευση και θα αποτελέσει κύρια οδική αρτηρία με σκοπό την αποσυμφόρηση των άλλων δρόμων και ειδικά του πυρήνα της Πόλης Χρυσοχούς.

Το έργο, που είναι τεχνικό και κατατάσσεται σε αυτά της πρώτης τάξης, περιλαμβάνει τον κύριο δρόμο μήκους 1,5 χιλιομέτρου, μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, καθώς επίσης και παράλληλους υπηρεσιακούς δρόμους.

Στην υπογραφή του συμβολαίου παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Αγγελος Γεωργίου, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Ανδρέας Κωνσταντινίδης και άλλοι υπηρεσιακοί λειτουργοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα