Υποχρεωτική άδεια για «δήμαρχο» και «δημοτικό συμβούλιο» στην κατεχόμενη Λευκωσία

11:53 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Mε τίτλο «ολοκληρωτικό χάος», η εφημερίδα Κίπρις αναφέρεται πρωτοσέλιδα σήμερα στη χθεσινή απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να θέσει σε υποχρεωτική άδεια το «δήμαρχο» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι και ολόκληρο το «δημοτικό συμβούλιο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη συνεδρία του «υπουργικού» ο «υπουργός εσωτερικών» του ψευδοκράτους, Ναζίμ Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι προχώρησαν σε έκδοση διατάγματος με ισχύ «νόμου» βάσει του οποίου δίνεται υποχρεωτική άδεια 90 μερών

στον Μπουλούτογλουλαρι και το «δημοτικό συμβούλιο». Τα καθήκοντα του «δημάρχου» θα αναλάβει για το διάστημα αυτό ο «έπαρχος» Λευκωσίας, ενώ για τα καθήκοντα των μελών του «δημοτικού συμβουλίου» θα διοριστεί προσωρινά οκταμελής επιτροπή αποτελούμενη από αντιπροσώπους των «κοινοταρχών» των συνοικιών της πόλης της κατεχόμενης Λευκωσίας, του «υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», του «υπουργείου δημοσιονομικών», του «υπουργείου υγείας» και του «υπουργείου εσωτερικών».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η «κυβέρνηση» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) έθεσε σε υποχρεωτική άδεια το «δήμαρχο» που είναι του ΚΕΕ, αλλά και τα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου», όμως η αβεβαιότητα δεν τέλειωσε.

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) αντέδρασε έντονα στην απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» και τη χαρακτήρισε «αντισυνταγματική». Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «δημαρχείο», προστίθεται, δεν οφείλονται στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά στο «δήμαρχο», ο οποίος θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουλούτογλουλαρι αντέδρασε έντονα στην απόφαση, τονίζοντας ότι δεν θα παραιτηθεί και θα συνεχίσει τον αγώνα του εντός του κόμματός του (Κόμμα Εθνικής Ενότητας), καθώς και σε άλλα επίπεδα. Έριξε την ευθύνη για την κατάσταση στο «δήμο» Λευκωσίας στα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» τα οποία εδώ και μήνες δεν προσέρχονταν στις συνεδριάσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του «δήμου» Λευκωσίας μπροστά από το κτίριο, ενώ κάποιοι έκαψαν ελαστικά αυτοκινήτων και επενέβησαν η «αστυνομία» και η «πυροσβεστική» για να τα κατασβέσουν. Στήριξη προς τους υπαλλήλους του «δήμου» εξέφρασαν καλλιτέχνες καθώς και το ΡΤΚ, αντιπροσωπεία του οποίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρό του, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και άλλα μέλη επισκέφθηκαν τους διαδηλωτές.

Ο « πρόεδρος» της «συντεχνίας εργαζομένων στα δημαρχεία – BES», Σαβάς Μποζάτ ανέφερε ότι δεν τους ικανοποίησε η απόφαση του «υπουργικού» και πιστεύει ότι το χάος που επικρατεί στον κατεχόμενο «δήμο» θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Το μέλος του «διοικητικού συμβουλίου» της BES, Μουσταφά Γιανίλκαγια επέκρινε την απόφαση της «κυβέρνησης» και σημείωσε ότι σε αυτή δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόνοια για την καταβολή των μισθών των εργαζομένων ούτε για τους 123 υπαλλήλους οι οποίοι θα απολυθούν. Η «συντεχνία» είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την απεργία μέχρι την καταβολή των μισθών.

Οι περισσότερες τ/κ εφημερίδες αναφέρονται πρωτοσέλιδα στις εξελίξεις γύρω από το θέμα και κυρίως στην από

Keywords
Τυχαία Θέματα