Υπό νέα σύνθεση αρχίζει στο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα η δίκη των έξι κατηγορουμένων για την έκρηξη στο Μαρί

07:57 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα συνεχίζει σήμερα στις 09.00 το πρωί, υπό νέα σύνθεση τη δίκη των έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου 2011.

Η εξέλιξη σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου στις 6 Ιουλίου, όταν ο Πρόεδρος του Σώματος Χάρης Πογιατζής προέβη σε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι από το 1991 μέχρι και το διορισμό του στη

θέση του Επαρχιακού Δικαστηρίου το 1995, διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με τον πρώτο κατηγορούμενο, τέως Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και γι αυτό αποφάσισε να αυτοεξαιρεθεί.

Το Πρωτοκολλητείο έλαβε οδηγίες να αποστείλει τη γραπτή δήλωση του κ. Πογιατζή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Νέα συνεδρία ορίστηκε για σήμερα στις 9 το πρωί, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι κατηγορούμενοι υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ έκαστος. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ανέφεραν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι επιφυλάσσονται στη νέα δικάσιμο για να συζητήσουν το ύψος της εγγύησης.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστα, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο τέως Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο τέως Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα