Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ακάμα

19:22 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που ξέσπασε από το πρωί στην περιοχή του Νέου Χωριού κοντά στον Ακάμα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή από το πρωί ξέσπασε από δύο διαφορετικά μέτωπα. «Αρχικά ξέσπασε στην περιοχή του Νέου χωριού στον Ακάμα και στη συνέχεια ξέσπασε και δεύτερη στην περιοχή της Λάρας γεγονός που ενισχύει τις υποψίες μας ότι πιθανόν οι πυρκαγιές

να τέθηκαν κακόβουλα», ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

«Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται στην περιοχή αυτή την ώρα 120 δασικοί υπάλληλοι και δασοπυροσβέστες, 30 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες της Επαρχιακής Διοίκησης, μέλη της πολιτικής άμυνας, άνδρες του Ταμείου Θήρας και κάτοικοι της γύρω περιοχής», ανέφερε ο κ. Χρίστου.

«Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν μέχρι στιγμής 8 πτητικά μέσα, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα του τμήματος δασών, δύο ενοικιαζόμενα πυροσβεστικά ελικόπτερα της Κυπριακής δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και δύο ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων. Χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, 35 πυροσβεστικά οχήματα των διαφόρων πυροσβεστικών τμημάτων», πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

«Η πρώτη πυρκαγιά έκανε στάχτη δυόμιση τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και η δεύτερη 50 εκτάρια που περιλαμβάνουν ιδιωτικές καλλιέργειες, άγρια βλάστηση και μέρος του κρατικού δάσους. Η ακριβής αποτύπωση θα γίνει αύριο, υπάρχουν υποψίες ότι πιθανόν η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα, αυτό θα το εξετάσουμε αύριο σε συνεργασία με την Αστυνομία όταν θα είναι και καλύτερες οι συνθήκες, αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό δρόμο αφού τα μεγάλα μέτωπα έχουν καταλαγιάσει», σημείωσε ο κ. Χρίστου.

Από την τεράστιων διαστάσεων πυρκαγιά έχουν απειληθεί κατοικημένες περιοχές. Το έργο της κατάσβεσής της, γίνεται ακόμα δυσκολότερο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα