Παραδόθηκε στην Αστυνομία το ζεύγος Ιρανών που καταζητείτο για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

15:22 8/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νεότερη Είδηση 19.40:Παραδόθηκαν αργά το απόγευμα στην Αστυνομία, το ζεύγος Ιρανών που λήστεψαν χθες κοσμηματοπωλείο στη Λεμεσό

Το ζεύγος μαζί με τον δικηγόρο τους εμφανίστηκαν στις 6 το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, το ζεύγος παρέδωσε στην Αστυνομία μέρος των κλοπιμαίων.

Αύριο οι δύο, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού

για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Είδηση 17.07: Η Αστυνομία εκτιμά ότι το ζεύγος Ιρανών που λήστεψαν χθες κοσμηματοπωλείο στη Λεμεσό, βρίσκεται ακόμη στις ελεύθερες περιοχές και οι πληροφορίες που καταφθάνουν στους ανακριτές αξιολογούνται σχολαστικά, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη τους, ανέφερε το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Σωτηριάδης ξεκαθάρισε ότι τα ρόπαλα, τα όπλα πολεμικών τεχνών, οι μάσκες και οι περούκες που εντοπίστηκαν στην οικία του 38χρονου θείου του ζεύγους, βρίσκονταν σε δωμάτιο που διέμεναν οι καταζητούμενοι και πρόσθεσε ότι, διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες υποθέσεις ληστειών.

Εξάλλου, διαπιστώθηκε ότι και οι δυο καταζητούμενοι βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται να είχαν προγραμματίσει την άμεση αναχώρηση τους από το νησί, αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας, καθώς στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στη σκηνή εντοπίστηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα τους και βαλίτσες με ρούχα.

Ο κ.Σωτηριάδης εξέφρασε, παράλληλα, τις ευχαριστίες της Αστυνομία προς τους πολίτες που συνέδραμαν στη σύλληψη του 38χρονου, ωστόσο τόνισε πως, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

——————————————–

Είδηση 15.17: Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 38χρονου και 41χρονης από το Ιράν, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες ως ύποπτοι για συνέργεια, στη ληστεία κοσμηματοπωλείου στη Λεμεσό. Την ίδια ώρα οι έρευνες τις αστυνομίας συνεχίζονται για εντοπισμό των δραστών, του 25χρονου Omid Sandoghdar και της 19χρονης συζύγου του, Maryam Esmaeil Maslahati.

Εναντίον των δυο συλληφθέντων εξετάζονται υποθέσεις που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, αυτουργία στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ένοπλης ληστείας και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Επίσης, εναντίον του 38χρονου εξετάζεται υπόθεση παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 21 Δεκεμβρίου 2010, ενώ εναντίον της 41χρονης, υπόθεση συνέργιας μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο ανακριτής της αστυνομίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο 38χρονος είναι θείος του δράστη και ήταν το άτομο που κατέβηκε από το σταθμευμένο διπλοκάμπινο όχημα του, για να επιβιβαστούν σε αυτό οι δυο καταζητούμενοι και να διαφύγουν. Ο ίδιος, ο οποίος είχε συλληφθεί την ίδια ώρα από πολίτες, αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ληστεία και ισχυρίζεται ότι τυχαία βρισκόταν στη σκηνή. Εξάλλου, αναφέρθηκε ότι σε έρευνα που έγινε στην οικία του, εντοπίστηκαν ρόπαλα και όπλα πολεμικών τεχνών, μάσκες και περούκες.

Η 41χρονη, που είναι φίλη του ζεύγους που καταζητείται και αιτήτρια πολιτικού ασύλου, υποστήριξε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τους δυο για να τους παραλάβει από την περιοχή Νεάπολης, καθώς της ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο τους είχε υποστεί μηχανική βλάβη και ακολούθως τους μετέφερε στην οικία της. Ο ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε πως, ανακρινόμενη, η 41χρονη υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις, ενώ υπάρχει μαρτυρία ότι, μετά τη μεταφορά των δραστών στην οικία της, τους παρέλαβε εκ νέου για να τους μεταφέρει σε άγνωστο σημείο. Επίσης, στην κατοχή της εντοπίστηκε κουτί που περιείχε 4 κοσμήματα από λευκόχρυσο και μια επαγγελματική κάρτα του κοσμηματοπωλείου στο οποίο διαπράχθηκε η ληστεία.

Ο 38χρονος και η 41χρονη, που δεν ζήτησαν να εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο από δικηγόρο, δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της αστυνομία για κράτησης τους για 8 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία εντόπισε ήδη το διπλοκάμπινο όχημα του 38χρονου, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, ενώ στο όχημα τους, που εγκατέλειψαν στη σκηνή, εντοπίστηκαν τσάντες με ρούχα και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Επίσης, στο σακάκι του 25χρονου, που το άφησε στο κοσμηματοπωλείο, στην προσπάθεια του να διαφύγει από τους πολίτες που τον καταδίωκαν, εντοπίστηκε το κινητό του τηλέφωνο, τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, καθώς και μισό γραμμάριο κρυστάλλινης ουσίας που πιστεύεται ότι είναι μεθαμφεταμίνη.

Αναφέρθηκε ακόμη πως, το ζεύγος απέσπασε από το κοσμηματοπωλείο 10 δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, 10 βέρες και διάφορα σκουλαρίκια, βραχιόλια και ρολόγια, συνολικής αξίας 15 χιλιάδων ευρώ περίπου, ενώ τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στο stop list, σε όλα τα σημεία ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο δε 45χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, που δέχθηκε απανωτά κτυπήματα από τη λαβή αμφίστομης μάχαιρας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού με 3 κατάγματα στο πρόσωπο.

——————————————–

Είδηση 14.21: Η Αστυνομία αναζητεί δύο πρόσωπα, σχετικά με τη ληστεία σε χρυσοχοείο που διαπράχθηκε χθες το πρωί στη Λεμεσό.
Ο άντρας είναι ο OMID SANDOGHDAR από το Ιράν, ηλικίας 25 χρόνων, λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.75μ. περίπου, μελαχρινός με κοντά μαύρα μαλλιά και ελαφρύ μούσι. Κατά την ώρα της ληστείας φορούσε τζιν παντελόνι και πορτοκαλί με άσπρο καρό τρικό.

Η γυναίκα είναι η MARYAM ESMAEIL MASLAHATI από το Ιράν, ηλικίας 19 χρόνων, ύψους 1.65μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης με μαύρα μακριά μαλλιά. Κατά την ώρα της ληστείας φορούσε μαύρο παντελόνι, ροζ τρικό και τζιν σακάκι.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή με τα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης στους αριθμούς 112 και 19

Keywords
Τυχαία Θέματα