Υπό διωγμό το πορτοφόλι των καταναλωτών, λέει η ΣΕΚ

12:33 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η ΣΕΚ, καθώς, όπως αναφέρει, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, τα ψηλά επιτόκια και η φοροδιαφυγή τορπιλίζουν κάθε προοπτική για πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως σήμερα ζούμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή στην οποία το πορτοφόλι των πολιτών βρίσκεται υπό διωγμό» συμπληρώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι στην Κύπρο οι πολίτες, εν μέσω παγκόσμιας

οικονομικής κρίσης, πληρώνουν τα ακριβότερα επιτόκια, τον ακριβότερο ηλεκτρισμό, τρώνε το πιο ακριβό ψωμί και πίνουν το πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη.

Η βασική ευθύνη για τη συγκρότηση της ακρίβειας και για την προστασία των καταναλωτών ανήκει πρώτιστα στο κράτος και σε δεύτερο στάδιο στους καταναλωτές και στις οργανώσεις που τους εκπροσωπούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΣΕΚ καλεί την Κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την αδράνεια και τον εφησυχασμό», ενώ ζητά παράλληλα να λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, της συγκράτησης του πληθωρισμού και της προστασίας του βιοτικού επίπεδο.

Επίσης, αναμένει από την Κυβέρνηση να εισάξει το θεσμό του Επιτρόπου Καταναλωτή, να προστατεύσει τους καταναλωτές από την ασυδοσία των μονοπωλίων, των ολιγοπωλίων και από τους κάθε λογής καιροσκόπους και κερδοσκόπους της αγοράς και να πατάξει δραστικά και αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

Τέλος, ζητά από τους καταναλωτές να είναι ενημερωμένοι και διεκδικητικοί, να ζητούν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους και να καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές τα κρούσματα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα