ΥΠΕΞ: Η παρούσα τ/κ ηγεσία βαίνει συνεχώς προς την κατεύθυνση των δύο κρατών

15:47 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η παρούσα τ/κ ηγεσία βαίνει συνεχώς προς την κατεύθυνση των δύο κρατών, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της παρουσίασης του απολογισμού του Υπουργείου κατά την Προεδρία, και κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τ/κ καθηγητή του Πανεπιστημίου Πόρτλαντ Στέιτ, Μπιρόλ Γιεσιλάντα ότι το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας AKP υποστηρίζει ότι η μη λύση είναι λύση

στο Κυπριακό, η κ. Μαρκουλλή είπε πως δεν έχει διαβάσει το άρθρο και πως θα ήθελε να σχολιάσει μόνο σχετικά με τη στάση της τ/κ ηγεσίας.

«Η παρούσα τ/κ ηγεσία βαίνει συνεχώς προς την κατεύθυνση των δύο κρατών αυτό είναι κάτι ξεκάθαρο τόσο μέσα από τις διάφορες προτάσεις που είχε υποβάλει ο κ. Ερογλου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αλλά και ιδιαίτερα μετά το πάγωμα των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και από όλες τις δηλώσεις που ακούμε τόσο από Τ/κ πολιτικούς και από την Τουρκία», είπε.

Σημείωσε πως η κατεύθυνση και ο στόχος είναι η εμπέδωση του αδιεξόδου και η προώθηση της πολιτικής των δύο κρατών. Πρόσθεσε πως αυτό είναι ξεκάθαρο και από τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσα από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα