ΥΠΕΣ: Ευρωπαϊκά κράτη και πολίτες σε δεινή οικονομική θέση

13:03 24/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε ότι «βρισκόμαστε, δυστυχώς, ακόμα ως ευρωπαϊκά κράτη και ως πολίτες, σε μια δεινή οικονομική θέση, γεγονός που δημιουργεί ευνόητα και απτά πολλαπλά προβλήματα και σε άλλα επίπεδα, όπως για παράδειγμα στο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα στο πολιτικό επίπεδο».

Σε χαιρετισμό της σήμερα στη σύνοδο της Ομάδας Βενετίας, στον Πρωταρά, η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «είναι σημαντικό για τους πολίτες μας να αντιληφθούν, με τη βοήθεια και της δικής σας εφαρμοσμένης εμπειρογνωμοσύνης, τόσο τους λόγους για τη δημιουργία αυτής της παγκόσμιας, αλλά

και με συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πτυχές, κρίσης αλλά και να πληροφορηθούν και να συστρατευθούν στις προσπάθειες των πολιτικών και οικονομικών ηγεσιών για την αντιμετώπισή της».

Οπως είπε η κ. Μαύρου, «στόχος μας τελικά είναι όχι μόνο η έξοδος από αυτήν αλλά και η ενηλικίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την έννοια της ισχυροποίησής της και της επαναβεβαίωσης και πραγμάτωσης των αρχών και αξιών πάνω στις οποίες εδράζεται».

Πιστεύω, είπε η Υπουργός Εσωτερικών, «ότι η έξοδος από την κρίση θα σηματοδοτήσει και τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης που θα βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες της και θα επιδεικνύει αλληλεγγύη τόσο στο εσωτερικό της κάθε κοινωνίας και κράτους όσο και μεταξύ των κρατών μελών αλλά και ευρύτερα όπου υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα».

Η κ. Μαύρου είπε πως «είναι αλήθεια ότι έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε ακόμα μέχρι που ο στόχος αυτός να γίνει πραγματικότητα, για αυτό και η προσπάθεια, τόσο στο πολιτικοκοινωνικό επίπεδο όσο και στο επικοινωνιακό, πρέπει να είναι συνεχής και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα όπως παρουσιάζονται γιατί ένα είναι το σίγουρο: δεν διάγουμε περίοδο που επιτρέπει εφησυχασμό ή επανάπαυση».

Πρόσθεσε ότι «οι δύο αυτές πτυχές, η πολιτικοοικονομική και η επικοινωνιακή είναι αλληλένδετες γιατί ακόμα και η καλύτερη πολιτική αν δεν πείσει την κοινωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει ενώ από την άλλη, όσο καλή επικοινωνία και να έχουμε, αν οι πολιτικές είναι λανθασμένες αναπόφευκτα θα αποτύχουν».

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε πως «εκτός από το οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες του, το πολιτικό περιβάλλον παγκοσμίως, και ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης σε πολλές περιπτώσεις αλλά και όχι μόνο, καθίσταται πολύπλοκο και δύσκολο».

Σημείωσε ότι «η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, Μέσης Ανατολής είναι ιδιαίτερα ρευστή και δημιουργεί κινδύνους αλλά και ευκαιρίες για την Ευρώπη».

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «μέσα σε αυτόν το ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο ο ρόλος της σωστής επικοινωνίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθίσταται εξαιρετικά σημαντικός και η εμπειρογνωμοσύνη και προσπάθεια ανθρώπων όπως εσείς αναγκαία».

Στο χαιρετισμό της η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πολυφωνία, στοιχείο δημοκρατίας και ως εκ τούτου χαρακτηριστικό αποδεκτό και καλοδεχούμενο» πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η πολυφωνία, κάποτε οδηγεί και στη σύγχυση».

Είναι σημα

Keywords
Τυχαία Θέματα