ΥΠΕΣ: H Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε στήριξη στο ΡΙΚ

18:16 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε ηθική, πολιτική και άλλη στήριξη προς το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας πως «πιστεύουμε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία πρέπει να υπάρχει και σήμερα και αύριο, ανεξάρτητα του ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο».

Ο κ. Χάσικος επισκέφθηκε το απόγευμα τις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ

όπου συναντήθηκε με τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χάσικος, είπε πως με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσε ότι από το 2010 μέχρι το 2013 έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό αποτελεί για μένα δείκτη, πυξίδα, με την έννοια ότι δεν είναι κατ’ ανάγκη τα χρήματα που δημιουργούν ποιότητα ή καλή ραδιοτηλεόραση, αλλά το πώς διαχειρίζεσαι αυτά τα χρήματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «όπως το ΡΙΚ τα κατάφερε με 16 εκατομμύρια μειωμένο προϋπολογισμό κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα, ή με τον ίδιο προϋπολογισμό, ή κάπως μειωμένο».

Είναι κάτι που θα δούμε, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, «μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης οικονομικής κρίσης αλλά και των περισυλλογών που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε σαν Κυβέρνηση. Από εμάς θα έχουν στήριξη ηθική, πολιτική και άλλη διότι πιστεύουμε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία πρέπει να υπάρχει και σήμερα και αύριο, ανεξάρτητα του ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο», διαβεβαίωσε καταλήγοντας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Μάκης Συμεού είπε ότι ευχαρίστησαν τον Υπουργό Εσωτερικών και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου για την επίσκεψή τους στο ΡΙΚ. «Είναι ο πρώτος δημόσιος οργανισμός τον οποίο επισκέπτεται ο Υπουργός», ανέφερε.

Νιώσαμε, πρόσθεσε, «τη στήριξή του, το ενδιαφέρον του για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το ΡΙΚ. Ανοίξαμε έναν δομημένο διάλογο και ο Υπουργός έδωσε υπόσχεση στο ΔΣ και στη διευθυντική ομάδα ότι στα θέματα του ΡΙΚ θα σταθεί αλληλέγγυος, θα προσπαθήσει και ο ίδιος μαζί μας να βελτιωθεί η εικόνα του ΡΙΚ, γιατί η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ρόλο, έχει αποστολή σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα