Υπερψήφιση του Προϋπολογισμού ζητούν υπάλληλοι του ΡΙΚ έξω από τη Βουλή

17:32 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση με αίτημα την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2012, πραγματοποιούν έξω από το κτήριο της Βουλής, όπου συνέρχεται η Ολομέλεια, εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου.

Η ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ και

αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΡΙΚ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων στους οποίος επέδωσαν 300 υπογραφές από εργαζόμενους στο ίδρυμα.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι η Βουλή στηρίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να δώσει διαβεβαιώσεις για τις τροπολογίες ή ό,τι άλλο πρόκειται να αποφασίσουν τα κόμματα.

Εξέφρασε ακόμα στην αντιπροσωπεία την εκτίμησή του πως το κονδύλι που αφορά τους μισθούς των υπαλλήλων θα αποδεσμευτεί.

Οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ διαδήλωσαν το αίτημα τους για έγκριση του Προϋπολογισμού κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγραφόταν αιτήματα όπως ‘Μην αναστέλλετε με τις αποφάσεις σας τη λειτουργία του ΡΙΚ», «Σεβαστείτε τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ», «Στηρίζουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Οι ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «Πατάτες Αντιναχτές» διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη μη έγκριση του Προϋπολογισμού, ακουμπώντας μαύρο φέρετρο στον τοίχο παρά την κεντρική είσοδο της Βουλής στο οποίο έγραφαν «Πατάτες αντιναχτές».

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ είπε πως με την εκδήλωση «αντιδρούμε για τη μη ψήφιση του Προϋπολογισμού από τη Βουλή».

Καλώντας τη Βουλή να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό στην ολότητα του, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «μας ενδιαφέρει η εύρυθμη και ανεπηρέαστη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Είναι επίσης καίριο ζητούμενο οι εργαζόμενοι στον οργανισμό να πληρώνονται κανονικά και «να μην καθίστανται όμηροι και έρμαια κομματικών σκοπιμοτήτων», πρόσθεσε.

Εντός της αίθουσας συνεδρίας της Βουλής βρίσκονται η διεύθυνση και μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα