Υπερφόρτωση του ΕΔΑΔ προκαλούν η Ελλάδα, η Τουρκία και επτά ακόμη χώρες

17:52 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με Ψήφισμα της η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατατάσσει την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Μολδαβία, την Πολωνία, την Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Τουρκία, σ` εκείνες τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν συστημικά διαρθρωτικά προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καταδικαστικών αποφάσεων

του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που τις αφορούν, μ` αποτέλεσμα το Δικαστήριο να υπερφορτώνεται με χιλιάδες επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις.

Στο Ψήφισμα, που αναφέρεται στην βιωσιμότητα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καλούνται και οι 47 κυβερνήσεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά τους προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, να επιταχύνουν τις διαδικασίες στην απονομή της και να δώσουν περισσότερο βάρος, στην δικαστική διερεύνηση ανεξήγητων θανάτων και εξαφανίσεων πολιτών.
Τα κράτη, θα πρέπει να τροποποιήσουν τη νομοθεσία τους για να συμμορφωθούν με τη νομολογία του Δικαστηρίου, να συνεργαστούν στενότερα με την κοινωνία των πολιτών και να επιδείξουν προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καταλήγει το Ψήφισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα