ΥΠΑΜ: Θα απογοητευθούν όσοι νομίζουν ότι θα απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

14:00 11/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Όσοι νομίζουν ότι μπροστά στην οικονομική κρίση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός αυτές τις μέρες θα απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα και ότι θα αποδεχθούμε μια απαράδεκτη λύση στο Κυπριακό θα απογοητευθούν, τόνισε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι “αυτός ο λαός και η μακρόχρονη ιστορία του έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντισταθεί και ότι πάνω από όλα, έχει αξιοπρέπεια”.

Σε χαιρετισμό του στο Ζ΄ Επιστημονικό Λαογραφικό Συνέδριο, που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος της κατεχόμενης κοινότητας

Ακανθούς σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Η Ακανθού» και τη Σχολική Εφορία Ακανθούς, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Φωτίου είπε ότι “ενώ συνεχίζουμε το δύσκολο αντικατοχικό μας αγώνα, στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα της αντίστασης μέσα από την προβολή και την ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού μας, που είναι σήμερα το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε μέσα στην πολιτισμική χοάνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Το φετινό συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται φέτος για 7η χρονιά με θέμα: «Ακανθού: Ιστορική Αναδρομή-Λαογραφικά Στιγμιότυπα: Αγώνας Επιβίωσης», ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ανδρέα Ιωαννίδη, Διοικητή Ναυτικού που έχασε τη ζωή του εκπληρώνοντας, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, στο ακέραιο το καθήκον απέναντι στην πατρίδα του κατά τη διάρκεια των τραγικών συμβάντων στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» τον Ιούλιο του 2011.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι “ο Αντρέας Ιωαννίδης φωτεινό παράδειγμα Έλληνα Αξιωματικού, σφράγισε με τη σταδιοδρομία και την αυτοθυσία του, την αγάπη του προς την πατρίδα και την αφοσίωση στο καθήκον”, προσθέτοντας ότι “όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν οι μνήμες ξεθωριάσουν, η θυσία του θα θυμίζει πως η πατρίδα έχει ανάγκη από Αξιωματικούς που τηρούν τον όρκο τους, ήρωες που εμπνέουν και καθοδηγούν με το παράδειγμα τους, τους άντρες που διοικούν”.

Καταθέτοντας μια προσωπική μαρτυρία που είχε στην πρόσφατη του επίσκεψη στην Αθήνα, ο κ. Φωτίου είπε ότι κατά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ανώτατοι αξιωματικοί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων “μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο Αντρέα Ιωαννίδη, για τον αξιωματικό Αντρέα Ιωαννίδη μα πάνω απ’ όλα για τον Έλληνα Αντρέα Ιωαννίδη”.

Αναφέροντας ότι “αφουγκραζόμαστε τη φωνή της Ακανθούς να μας λέει πώς είναι εκεί και μας καρτερεί”, ο κ. Φωτίου είπε ότι “ενωμένοι να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, με ακατάβλητη θέληση και υπευθυνότητα, σε μια συνολική και συλλογική προσπάθεια, για να φτάσουμε σύντομα σε μια όσο το δυνατό πιο δίκαιη λύση για το λαό μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα