ΥΠΑΜ: Στην Κύπρο εγκαθίσταται ευρωπαϊκός επίγειος δορυφορικός σταθμός

11:53 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε πρόσφατα να αναθέσει την εγκατάσταση επίγειου δορυφορικού σταθμού στην Κύπρο, με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Σε δηλώσεις κατά την έναρξη της 3ης φάσης της άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – 2012», που αφορά στην Έρευνα και Διάσωση και διεξάγεται στο λιμάνι της Λάρνακας, ο Υπουργός ανέφερε ότι

«η Κύπρος αναπτύσσει δραστηριότητα, τυγχάνει εκτίμησης και εμπιστοσύνης και έχει καθιερωθεί σαν ένα κέντρο έρευνας και διάσωσης στη περιοχή».
Πρόσθεσε ότι «πολύ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει στην Κύπρο την εγκατάσταση επίγειου δορυφορικού σταθμού, ο οποίος θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Αυτός είναι ένας τομέας με τον οποίο η Κύπρος θα προσφέρει στην ΕΕ και στην περιοχή και αναδεικνύεται σε παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας, ομαλότητας και σε σταθμό στην αντιμετώπιση κρίσεων. Η Κύπρος προχωράει μπροστά», σημείωσε ο Υπουργός Αμυνας.
Σε ερώτηση σε ποιο σημείο της Κύπρου θα εγκατασταθεί ο επίγειος δορυφορικός σταθμός ο κ. Ηλιάδης απάντησε πως «το θέμα αυτό είναι υπό μελέτη».

Η 3η φάση ολοκληρώνεται απόψε με την παρακολούθηση νυχτερινού περιστατικού έρευνας- διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή είκοσι ναυτικά μίλια νότια της Λεμεσού, όπου θα λάβουν μέρος αεροναυτικές δυνάμεις και από τα έξι κράτη που συμμετέχουν στη άσκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα