Υπ. Υγείας: Βασικό μέλημα η διασφάλιση υψηλού επιπέδου υγείας στους πολίτες

21:14 29/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Βασικό μέλημα της πολιτείας είναι και η διασφάλιση του ψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας για τους πολίτες, ανέφερε το Σάββατο ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, χαιρετίζοντας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 34ο Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού.

Στην ομιλία του, ο κ. Πατσαλής είπε πως, σε μια εποχή όπου η ιδιαίτερή μας πατρίδα ταλανίζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οι προσπάθειες όλων μας θα πρέπει να στοχεύουν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή

σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ούτως ώστε ο τομέας της υγείας να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.

Η Πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας, συνέχισε, επικροτούν και ενθαρρύνουν τη διοργάνωση αξιόλογων και επιμορφωτικών συνεδρίων, όπως το σημερινό και σημείωσε πως “βρισκόμαστε άλλωστε, στην εποχή όπου οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας προχωρούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και νέες τεχνολογίες και μέθοδοι ανακοινώνονται καθημερινά, επιφέροντας μια πραγματική επανάσταση στην ιατρική επιστήμη”.

“Συνέδρια σαν το σημερινό αποτελούν επομένως αναγκαιότητα και η σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στις νέες αυτές τεχνικές και θεραπείες, αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο εφόδιο στις προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες”, είπε ο Φίλιππος Πατσαλής, τονίζοντας ότι βασικό μέλημα της πολιτείας είναι και η διασφάλιση του ψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας για τους πολίτες.

Ο κ. Πατσαλής συνεχάρη τους διοργανωτές για το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επιστημονικές εμπειρίες, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό τις γνώσεις τους γύρω από μια πληθώρα εξειδικευμένων θεμάτων, που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής πράξης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα γίνουν παρουσιάσεις που αφορούν την πρόληψη, την παθογένεια ασθενειών, τη διαγνωστική προσέγγιση καθώς και τη θεραπευτική αντιμετώπιση, συμπεριλαμβανομένης και της γονιδιακής θεραπείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα