Υπ. Εσωτερικών: Η ορθή στρατηγική τουρισμού οδηγεί σε ευημερία

19:53 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια ορθή στρατηγική τουρισμού μπορεί να φέρει ευημερία και αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, νοουμένου βέβαια ότι οδηγεί σε τουριστική ανάπτυξη και όχι στην ανάπτυξη του τουρισμού, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, προσθέτοντας ότι “οφείλουμε ο καθένας από την πλευρά του να εργαστούμε για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος”.

Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μέρες Πολιτισμού Μάριον-Αρσινόη 2012″, η κ. Μαύρου είπε ότι η αναβάθμιση του τουριστικού

προϊόντος “δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην ιστορία του νησιού μας, στην παράδοση του λαού μας, στον φιλόξενο χαρακτήρα των συμπολιτών μας και στο όμορφο φυσικό περιβάλλον που μας περιβάλλει”.

“Η Πόλη Χρυσοχούς, που μας φιλοξενεί απόψε, είναι από τις πλέον όμορφες περιοχές του νησιού μας, η οποία συνδυάζει φυσική ομορφιά, μοναδική χλωρίδα και πανίδα, θρησκευτικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, και πάνω από όλα αξιόλογους και εργατικούς ανθρώπους”, είπε.

Η κ. Μαύρου ανέφερε ότι τέτοιες εκδηλώσεις αποδεικνύουν πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

“Στη σύγχρονη εποχή, η ανάπτυξη δεν μετριέται μονάχα με οικονομικούς όρους, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και παράγοντες όπως η εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και η αντιμετώπιση επιπτώσεων στο περιβάλλον που προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό. Στο δίλημμα, χωρίς μέτρο εκμετάλλευση της γης και των πόρων της χώρας μας ή ήπια ανάπτυξη που θα βασίζεται στις φυσικές ομορφιές του τόπου, το μέτρο και τις βασικές αρχές της αειφορίας, επιλέγουμε το δεύτερο”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι “οι προσπάθειες μας για τουριστική ανάπτυξη συνοδεύονται από την αναζήτηση οικονομικών, βιώσιμων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και από την προφύλαξη του περιβάλλοντος μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα