Υπ. Εργασίας: Η κατοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί

21:22 27/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους τόνισε ότι «η κατοχή και ο εποικισμός δεν μπορούν να συνεχιστούν εσαεί, για αυτό και έχουμε χρέος να φτάσουμε σε μια αμοιβαία συμφωνημένη λύση, η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, να απαντά στις εύλογες ανησυχίες ολόκληρου του λαού μας και να επανενώνει την πατρίδα μας».

Σε χαιρετισμό της στο 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης στον Κάτω Πύργο, η Υπουργός Εργασίας

είπε ότι «αν η Κύπρος διχοτομηθεί, αυτό θα αποτελέσει μεγάλη νίκη των εχθρών της πατρίδας μας καθώς και μεγάλη νίκη του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας και από την άλλη μεγάλη ήττα για ολόκληρο το λαό μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».

Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «για 38 χρόνια τώρα, είμαστε προσηλωμένοι και αγωνιζόμαστε για την ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, για λύση λειτουργική και βιώσιμη που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού και που θα καθιστά το λαό μας αφέντη στον τόπο του επιτρέποντάς του να ασκεί το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του».

Συνεχίζοντας, η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «για την επίτευξη αυτής της λύσης το συντομότερο δυνατό είναι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, εδώ και τέσσερα χρόνια, εργάζεται άοκνα, παραμένοντας πλήρως δεσμευμένος στις αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979, στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ της οποίας η Κύπρος μας είναι μέλος».

Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι «παρά την αρνητική στάση της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει με προσήλωση να καταβάλλει προσπάθειες για την επίτευξη μιας λύσης λειτουργικής και βιώσιμης, η οποία θα επανενώνει το λαό, τον τόπο, τους θεσμούς και την οικονομία στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με ένα κράτος που θα έχει μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων πολιτών».

«Αυτή είναι και η μόνη λύση που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το μόνο ανάχωμα στη διχοτόμηση του τόπου μας», είπε καταλήγοντας η Υπουργός Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα