Υπ. Δικαιοσύνης: Να δοθούν απαντήσεις για την οικονομία

08:17 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να καταφεύγουν σε νομικίστικες θεωρίες και να δώσουν απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που απασχολούν το λαό, όπως το πώς οδηγήθηκε η οικονομία του τόπου στα σημερινά αδιέξοδα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε γραπτή του δήλωση σχετικά με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τη νομιμότητα του διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι “είναι με λύπη που υποχρεούμαι να επανέλθω επί της νομικής ερμηνείας του θέματος για

τις Ερευνητικές Επιτροπές, στο σχετικό Νόμο περί των οποίων το ΑΚΕΛ παραπέμπει άνευ σχολιασμού – σαφέστατα, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα”.

“Η διάταξη του Νόμου παρέχει αρμοδιότητα στο Γενικό Εισαγγελέα να διορίζει Ερευνητική Επιτροπή στις περιπτώσεις που διαφανεί ότι στα προς διερεύνηση ζητήματα εμπλέκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Υπουργός ή αξιωματούχος που διορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς να αποκλείει ή να περιορίζει την αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίζει Ερευνητική Επιτροπή ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις”, αναφέρει.

Προσθέτει ότι, “εξάλλου, μια ρύθμιση που θα κατέληγε στον οποιονδήποτε περιορισμό της εξουσίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα ήταν αντισυνταγματική, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εκ του Συντάγματος αρμοδιότητα να αποφασίζει, να χειρίζεται και να διερευνά οποιαδήποτε ζητήματα αφορούν τη διακυβέρνηση της Δημοκρατίας και τη γενική πολιτική, περιλαμβανομένων και ζητημάτων της οικονομίας”.

“Συνεπώς, ας σταματήσουν κάποιοι να καταφεύγουν σε νομικίστικες θεωρίες, παραγνωρίζοντας την ακριβή διατύπωση του Νόμου, και ας δώσουν απαντήσεις, όπως όφειλαν να πράξουν, στα καυτά ερωτήματα που απασχολούν το λαό, όπως το πώς οδηγήθηκε η οικονομία του τόπου στα σημερινά αδιέξοδα”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα