Υπ. Άμυνας: Η υπόθεση με “Morning Glory” θεωρείται λήξασα για την ΚΔ

14:43 17/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Υπήρξε μια πολύ σωστή και διακριτική διαχείριση του όλου θέματος σε σχέση με το πετρελαιοφόρο “Morning Glory”, είπε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Τάσος Μητσόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι “οι υπηρεσίες του κράτους τέθηκαν σε ενεργοποίηση, όπως προβλέπεται”.

Ηταν ένα περιστατικό, συνέχισε και “παρακολουθούσαμε από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη της κατάστασης και αντιλαμβανόμαστε ότι η υπόθεση λήγει ομαλά”.

Ερωτηθείς κατά πόσο πάνω στο πλοίο υπήρχαν ένοπλοι, ο κ. Μητσόπουλος απάντησε πως υπήρχαν διάφορες πληροφορίες. «Αλλά από τη στιγμή που η υπόθεση αυτή θεωρείται

λήξασα για την Κυπριακή Δημοκρατία», συνέχισε, «δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μητσόπουλος, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Στρατιωτικό Κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών. Κατά την άφιξη του, στρατιωτικό άγημα του απέδωσε τιμές.

Ακολούθησε η επίσκεψη του στα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου κατέθεσε στεφάνι τιμής στο μνημείο των ηρώων της ΕΟΚΑ, ενώ ακολούθως, ξεναγήθηκε, από εκπρόσωπο των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-‘59 στα κελιά των μελλοθανάτων παλικαριών της ΕΟΚΑ και την αίθουσα της αγχόνης.

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σωτήριου Σταυριανάκου» της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και τους επιτελείς. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, και αγνοουμένων Ελλήνων αγωνιστών στην Κύπρο.

«Η επίσκεψη αυτή, πέραν του ότι αποτελεί μια οφειλόμενη απότιση τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους σφραγίζοντας με τη θυσία τους, τους ακατάλυτους δεσμούς αίματος και ιστορίας που συνδέουν τον κυπριακό με τον μητροπολιτικό ελληνισμό, αποτελεί και μία έμπρακτη έκφραση ευγνωμοσύνης προς το μόνιμο και κληρωτό προσωπικό της ΕΛΔΥΚ που, εβρισκόμενο στην Κύπρο, υπερασπίζεται την τιμή και την αξιοπρέπεια του έθνους», είπε ο Υπουργός Αμυνας.

Τον Υπουργό Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ανστιστράτηγος Στυλιανός Νάσης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα