Ξεκίνησαν οι εκλογές για την εκλογή της νέας επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Πάφου

12:45 9/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

1046 εκλέκτορες προσέρχονται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα στις κάλπες που έχουν στηθεί στο μέγαρο της ΣΕΚ Πάφου για την εκλογή με μυστική ψηφοφορία του Επαρχιακού Γραμματέα, του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα, του Επαρχιακού Οργανωτικού Γραμματέα, του Γραμματέα Κλαδικών Επαγγελματικών Οργανώσεων, της Επαρχιακής Γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επτά μελών (7) της Γραμματείας, των πενήντα

μέλη (50) του Επαρχιακού Συμβουλίου και των δώδεκα (12) αντιπροσώπων της επαρχίας στο Ανώτατο Συμβούλιο, στο πλαίσιο του 13ου Επαρχιακού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ Πάφου.

Υποψηφιότητα υπέβαλαν για την θέση του επαρχιακού γραμματέα οι Γιαννάκης Λαζάρου, Λάκης Χριστοδούλου, Κώστας Λοιζίδης και ο δρ Ηλίας Παπαδόπουλος. Την θέση του αναπληρωτή επαρχιακού γραμματέα διεκδικούν οι Λεωνίδας Τσοκάς και Μιχάλης Χ’’ Μιτσής, την θέση του οργανωτικού γραμματέα οι Χαράλαμπος Πάζαρος, Νίκος Κούβαρος και Νίκος Μαυρονικόλας, την θέση του γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδικούν ο Χαράλαμπος Μέλιος, Πάμπος Τσόκας και Λευτέρης Πολυδώρου ενώ την θέση του γραμματέα κλαδικών επιτροπών οι Γιώργος Αντωνιάδης και Μιχάλης Μιχαηλίδης. Την θέση της γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ διεκδικούν η Άντρη Σάββα και η Άντρη Κανάρη. Τις 7 θέσεις της ενιαίας εκλογής της γραμματείας διεκδικούν 20 υποψήφιοι, ενώ για το επαρχιακό συμβούλιο υπάρχουν 72 ενδιαφερόμενοι για 49 θέσεις ( ήταν 50 αλλά η μια εκλέγηκε ήδη) . Τέλος για το ανώτατο συμβούλιο του κόμματος κατατέθηκαν 20 υποψήφιοι σήμερα για 7 θέσεις.

Στο πρώτο μέρος του 13ου Επαρχιακού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο κατατέθηκε ο απολογισμός του Επαρχιακού Γραμματέα και των άλλων αξιωματούχων της Επαρχιακής Γραμματείας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου εκ μέρους του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου , ανέφερε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ως παράταξη από της γέννηση της είχε ξεκινήσει έχοντας την σημαία της πατρίδας πιο πάνω από την κομματική σημαία θα συνεχίσει αυτό το δρόμο, παράγοντας προτάσεις πολιτικής για την Κύπρο. Ο κ . Προδρόμου ανέφερε πως οι τελευταίες διευθετήσεις για το Eurogroup θα ήταν πολύ διαφορετικές, και πολύ λιγότερο επώδυνες , αν η Κύπρος – όπως είπε – είχε στο μυαλό της να πάει στο Eurogroup όχι μόνη της , και απομονωμένη, όχι την τελευταία περίοδο πριν τις εκλογές στην Γερμανία αλλά προηγουμένως όπως ο Δημοκρατικός Συναγερμός ζητούσε και έκανε εκκλήσεις στην τότε κυβέρνηση.

Το μνημόνιο είπε , είναι το αντίκρισμα της πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια της πενταετούς διακυβέρνησης με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ. Από το βήμα ο κ Προδρόμου ανέφερε πως η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι μια διακυβέρνηση η οποία καλείται κυριολεκτικά να σώσει την Κύπρο και δήλωσε πως αυτό θα κερδηθεί. Ο κ Προδρόμου είπε επίσης πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα με τα στελέχη της επαρχίας Πάφου η Πάφος έκανε την υπέρβαση. Το ποσοστό είπε « με το οποίο η Πάφος έσπρωξε το Νίκο Αναστασιάδη στο β γύρο ήταν πρωτοφανές».

Ο κ Προδρόμου ευχήθηκε τέλος να γίνουν οι καλύτερες επιλογές στην εκλογική διαδικασία γιατί - όπως είπε – ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι το κόμμα που έχει φέρει τις δημοκρατικές διαδικασίες στην κυπριακή πολιτική , και είναι αυτός που πρώτος έχει ανοίξει δρόμους χωρίς ποτέ να διστάζει.

Στο πλαίσιο του απολογισμού ο Γιαννάκης Λαζάρου πρώην επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Πάφου ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την θέση αναφέρθηκε στο πρωτόφαντο – όπως είπε – πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης , αλληλοϋποστήριξης που επιδείχθηκε από το σύνολο των μελών της Γραμματείας και του Επαρχιακού Συμβουλίου , αλλά και από το σύνολο των επώνυμων και ανώνυμων μελών και φίλων του κόμματος στην όλη προσπάθεια. Έστειλε επίσης το μήνυμα πως με την καθολική στράτευση μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την επιτυχή παραπέρα πορείας μας. ο κ. Λαζάρου παρέθεσε επίσης την δράση και τις δραστηριότητες της επαρχιακής γραμματείας σε κύριους τομείς για την περίοδο Μαρτίου 2012 – Μαΐου 2013 .

Στο ανώτατο συμβούλιο του κόμματος εκλέγησαν άνευ ανθυποψηφίου οι Στασής Σάββας , Αιμιλίου Αντώνιος, Άννα Παπαντωνίου, Γιώτα Κάιζερ , και ο Νεόφυτος Κωνσταντίνου. Στο επαρχιακό συμβούλιο εξελέγη επίσης χωρίς ανθυποψήφιο ο Χριστάκης Κανάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα