Ξεκάθαρη εικόνα για τους πρώτους 3: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

21:02 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύμφωνα με το 100% του exit poll της Metron Analysis, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 19%-20,5%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%-17%.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13%-14%, τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

με 10%-11%, πέμπτο το ΚΚΕ με ποσοστό 8%-9,5% έναντι του 6,5%-7,5% που φέρεται να συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.

Η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται μεταξύ 5,5% και 6,5% και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 2,7%-3,3%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνει μεταξύ 2,6% και 3,1%, ενώ η Δράση βρίσκεται στο 2,4% με 2,8%. Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει, σύμφωνα με το exit poll ποσοστό από 1,2% έως 2%.

Στον ιδιότυπο χαρακτήρα των παρόντων εκλογών, ο οποίος καθιστά «εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωσθεί ακόμη και την ύστατη στιγμή η βούληση του ελληνικού λαού με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εκτός της πραγματικής και ολοκληρωμένης καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις κάλπες», αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, τοποθέτηση από πλευράς Ιπποκράτους «για λόγους σεβασμού προς τους ίδιους τους πολίτες, για λόγους σεβασμού προς την ανάγκη να προστατευθεί η εθνική ενότητα και συνοχή της κοινωνίας, για λόγους προστασίας της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας» θα υπάρξει «μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος» με δήλωση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα