Βρετανός νιγηριανής καταγωγής ο ένας δράστης του μακελειού στο Λονδίνο

20:15 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην αναγνώριση ενός εκ των δραστών της πρωτοφανούς κατακρεούργησης νεαρού στρατιώτη στο Γούλιτς του Λονδίνου το απόγευμα της Τετάρτης ως τον 28χρονο Μάικλ Αντεμπολάτζο έχουν προβεί διάφορες πηγές στη Βρετανία. Ο δράστης φέρεται να έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λονδίνο, έχοντας καταγωγή από τη Νιγηρία.

Αμφότεροι οι δράστες είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις βρετανικές Αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με το BBC, για άγνωστο ακόμα λόγο. Ο ένας φέρεται να είχε ελεγχθεί ενώ έφευγε από τη χώρα. Μετά το σοβαρό τραυματισμό τους από πυρά

αστυνομικών νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε δήλωσή του έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η τρομοκρατία δεν θα διαιρέσει αλλά θα ενώσει ακόμα περισσότερο τους Βρετανούς. Πρόσθεσε πως η χώρα δεν θα ενδώσει σε καμία μορφή τρομοκρατίας. Εξήρε την ψύχραιμη αντίδραση της μουσουλμανικής κοινότητας της Βρετανίας μετά από επιθέσεις σε τουλάχιστον τρία μουσουλμανικά τεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο πρωθυπουργός μαζί με το δήμαρχο Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων της πρωτεύουσας.

Οι δράστες εξήγησαν σε περαστικούς ότι σκότωσαν το νεαρό άνδρα -που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν μέλος των ενόπλων δυνάμεων – καθώς ως μουσουλμάνοι ήθελαν να προκαλέσουν αντίποινα για το θάνατο ομοθρήσκων τους στο Αφγανιστάν και αλλού από Βρετανούς στρατιώτες.

Οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε πιθανές διασυνδέσεις των δραστών με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ήδη έχουν πραγματοποιήσει έρευνα σε σπίτι στην ανατολική Αγγλία, που πιστεύεται ότι ανήκει στην οικογένεια του ενός δράστη και σε διαμέρισμα στο Γκρίνουιτς. Ο αναγνωρισθείς δράστης φέρεται να είχε σπουδάσει στο τοπικό Πανεπιστήμιο του Γκρίνουϊτς.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ασφάλεια στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Λονδίνου, καθώς η δολοφονία του στρατιώτη έγινε έξω από τις εγκαταστάσεις του Βασιλικού Πυροβολικού στο Γούλιτς, όπου πιθανότατα υπηρετούσε το θύμα. Κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του, το όνομά του δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα