Βραζιλία: Επιστρατεύουν τα… κομάντο για το Μουντιάλ

21:12 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ειδική ομάδα καταστολής που θα αριθμεί 10.000 άνδρες από την αστυνομία, τη στρατιωτική αστυνομία και την πυροσβεστική συγκρότησαν οι αρχές της Βραζιλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Αφορμή για την επιτάχυνση της επιχειρησιακής λειτουργίας της μεραρχίας αυτής, που ξεκίνησε να συγκροτείται το 2011, αποτέλεσε το κύμα διαδηλώσεων που ξέσπασε το 2013 κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας κάτω από την οποία θα λειτουργεί η ομάδα, «για το Παγκόσμιο

Κύπελλο εκπαιδεύουμε 10.000 άνδρες για το πώς να ενεργούν κατά την διάρκεια ταραχών, και τώρα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση και στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις ταυτόχρονα».

Οι ειδικές αυτές δυνάμεις θα διαθέτουν ένα ειδικό ρομπότ παρατήρησης, με το οποίο θα επιτηρούν τις ενέργειες του Black Block, μέλη του οποίου είχαν συγκρουστεί επανειλημμένα με την αστυνομία και είχαν επιδοθεί σε βανδαλισμούς κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1, το μικρό αυτό ρομπότ, με περίβλημα από καουτσούκ, είναι σχεδιασμένο για να διεισδύει σε διαδηλώσεις και να καταγράφει σε βίντεο επεισόδια. Κατόπιν, το μαγνητοσκοπημένο υλικό χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό υπευθύνων για πράξεις βίας και βανδαλισμούς.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα