Βενιζέλος: Το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε

18:13 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια» σηματοδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη υποστήριξε μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «άθλο» το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου και έδωσε

το περίγραμμα του πλαισίου συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων με την Νέα Δημοκρατία, αλλά κυριαρχεί η συνέπεια ως προς την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος ενώ δεν παύει να υπάρχει και η αίσθηση υπευθυνότητας με την οποία θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη συγκυβέρνηση συμμετέχοντας με όλη την εμπειρία και τις δυνάμεις του στις προσπάθειες διαπραγμάτευσης επαναλαμβάνοντας ότι δεν συμμετείχε με κορυφαία στελέχη του γιατί «δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη η παράταξη».

Δεν παρέλειψε παρόλα αυτά να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία επικρίνοντας τη στάση που κράτησε κατά την πρώτη περίοδο της κρίσης με το πρώτο Μνημόνιο καθώς και κατά την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου, αφού, όπως είπε, περιόρισε τη διαπραγματευτική της δυνατότητα θέτοντας ασφυκτικά όρια κυρίως από άποψη χρόνου. Επίσης, επέρριψε στην Νέα Δημοκρατία την ευθύνη για την «ακραία τεχνητή πόλωση» με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, και για την επιμονή της να πάει η χώρα οπωσδήποτε σε εκλογές με τα γνωστά αποτελέσματα στις 6 Μάη και εξέφρασε την ελπίδα η ηγεσία της ν’ αντιληφθεί τι ακριβώς έκανε αλλά και το «σταυρό της διαχείρισης της κρίσης που σήκωνε μόνο του το ΠΑΣΟΚ» .

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο έτερο κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασε την ελπίδα να αντέξει το βάρος της επιλογής του αυτής ενώ χαρακτήρισε «καθαρή εκλογική μειοψηφία» με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης τις απόψεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πάντες να σταθούν στο πλευρό του γιατί, όπως είπε, «το βάρος που σηκώνουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο». Ζήτησε να κατανοηθεί το «νέο πλαίσιο που επέβαλλε με την ψήφο του ο λαός» και να ξεκινήσει η προσπάθεια προκειμένου να πεισθεί για την νέα ταυτότητα και ποιότητα του κόμματος ο κόσμος. Χαρακτήρισε κομβική την περίοδο 2009 – 2012 καθώς «τέθηκαν υπό αμφισβήτηση όλες οι μεγάλες επιλογές του ΠΑΣΟΚ» των προηγούμενων δεκαετιών «συμπαρασύροντας όλες τις μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι κ.κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προτείνεται ο πρώην Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης ενώ θα εκλεγεί και τριμελής επιτροπή. Για τη θέση του 5ου Αντιπροέδρου της Βουλής προτείνεται ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και για τη θέση του γραμματέα ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος ενώ ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα στηρίξει όλες τις προτάσεις των άλλων κομμάτων πλην τυχόν πρότασης της Χρυσής Αυγής για τον Ζ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής.

Το κόμμα θα συνεχίζει να συντονίζει μια προσωρινή πολιτική γραμματεία μέχρι το έκτακτο συνέδριό του ενώ μια οργανωτική γραμματεία θα ε

Keywords
Τυχαία Θέματα