Βασιλείου και Ντομίνκο στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

20:41 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε η Κομισιόν για το μέλλον της Ευρώπης επιστρέφει στις 5 Δεκεμβρίου στο Βέλγιο με τον Plácido Domingo, τον παγκοσμίου φήμης τενόρο και πρόεδρο της Europa Nostra, της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ΜΚΟ για την πολιτιστική κληρονομιά, να συμμετέχει από κοινού με την Επίτροπο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ανδρούλλα Βασιλείου, και την Isabelle Durant,

αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε διάλογο με τους πολίτες, με τη συμμετοχή πάνω από 700 ατόμων.

Η δημόσια συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρόπους εξόδου από την κρίση και στο μέλλον της Ευρώπης, με έμφαση στον ρόλο του πολιτισμού ως καταλύτη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Οπως δήλωσε η κ. Βασιλείου, «ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ν’ ακούσουν οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι για την χάραξη πολιτικής τις απόψεις του κοινού από πρώτο χέρι”.

“Αναμένω τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων στην εκδήλωσή μας, από μαθητές έως σπουδαστές, από μητέρες και πατέρες έως εργαζομένους στον πολιτιστικό και το δημιουργικό τομέα, εργαζομένους σε γραφεία και καταστήματα, επιχειρηματίες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ηλικιωμένους. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Είναι η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή σας» δήλωσε η επίτροπος Βασιλείου πριν από την εκδήλωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, ο Plácido Domingo εξέφρασε την χαρά του που θα συμμετάσχει στη συζήτηση.

«Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τα κράτη μέλη και οι πολίτες πρέπει να είναι περήφανοι για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές, η οποία λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για το σήμερα και το αύριο”, είπε.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών έτος αφιερωμένο στους πολίτες και στα δικαιώματά τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι Επίτροποι συμμετείχαν σε δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες σε όλη την ΕΕ, σχετικά με τις απόψεις τους όσον αφορά την Ευρώπη και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα