Βασικές προτεραιότητες για το 2014 από Εταιρεία Τουρισμού Πάφου

10:50 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νέες προοπτικές αλλά και προκλήσεις είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μέσα στο 2014.

Θέτοντας πέντε βασικές προτεραιότητες σε επαρχιακό επίπεδο, προσβλέπει σε περεταίρω ανάκαμψη της βιομηχανίας και διείσδυση σε νέες τουριστικές αγορές, απάμβλυνση της εποχικότητας και ενίσχυση του προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μια από τις βασικές προτεραιότητες για το 2014

είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της προσβασιμότητας, η στήριξη υφιστάμενων και η ανάπτυξη νέων δρομολογίων από αγορές προτεραιότητας, η υλοποίηση πολιτικής ανοικτών αιθέρων από τρίτες χώρες, και η προσέλκυση απευθείας πτήσεων.

Άλλη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, η στήριξη των επιχειρηματιών με κίνητρα και η προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών τους εξόδων έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, προσφέροντας ελκυστικότερες τιμές και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου θέτει και το θέμα της προβολής με την εντατικοποίηση των προσπαθειών, ένταξη νέων μέσων και καινοτομιών στην προβολή και προώθηση της τουριστικής Πάφου, και διεύρυνση των γεωγραφικών αγορών και τμημάτων της στοχευόμενης πελατείας.

Για το θέμα της αναβάθμισης της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας απαιτείται ο εμπλουτισμός της εμπειρίας και της υποδομής, όπως αναβάθμιση παρουσίασης αρχαιολογικών χώρων και χώρων ενδιαφέροντος και τουριστικών περιοχών, εμπλουτισμός των υφιστάμενων οινοπεριοδειών, ανάπτυξη ποδηλατικών διαδρομών, προσφορά γαστρονομικής εμπειρίας, ανάπτυξη τουρισμού φύσης, δραστηριότητες υγρού στοιχείου, διοργάνωση εκδηλώσεων, και άλλα.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου θέτει και το θέμα της διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επεκταθεί η καλοκαιρινή περίοδος από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο και περαιτέρω να ενισχυθούν άλλοι μήνες, ώστε να καταστεί και πάλι η Πάφος τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια και σκληρή δουλειά μεταξύ κράτους, επιχειρηματιών, και εταίρων Κύπρου και εξωτερικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα