Τρόπους επιβίωσης των ΚΑ συζήτησαν ο ΥΠΟΙΚ, συντεχνίες και εταιρεία

20:36 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι συνδικαλιστικό κίνημα και Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) θα τα καταφέρουν από κοινού στην επίτευξη του στόχου για οικονομική επιβίωση των ΚΑ, έστειλαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, ύστερα από δίωρη συνάντηση το απόγευμα με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου των δύο πλευρών για εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της βιωσιμότητας των ΚΑ.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των ΚΑ Γιώργος Μαυρόκωστας,

ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση και έθεσε τις προτάσεις της εταιρείας για επιβίωση των ΚΑ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος που άρχισε σήμερα με τις συντεχνίες θα καρποφορήσει και πρόσθεσε ότι ”το σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί” είναι το θέμα της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας της εταιρείας.

Ανέφερε επίσης ότι οι ΚΑ χρειάζονται κεφάλαια που ανέρχονται σε 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία συζητά σήμερα με τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές που είναι η εταιρεία Triple Five και δύο ευρωπαϊκές εταιρείες.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως είπε ότι άκουσαν ιδέες και εισηγήσεις από τον Εκτελεστικό Διευθυντή των ΚΑ και διαβεβαίωσαν τόσο τον Υπουργό όσο και τη Διεύθυνση των ΚΑ ότι ”το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιμετωπίσει τα θέματα που έχουν τεθεί με θετικό πνεύμα”.

”Θα συνεχίσει ένας διάλογος με στόχο να πετύχουμε τον κοινό στόχο, την καλύτερη οικονομική επιβίωση, τη διατήρηση του εθνικού μας αερομεταφορέα τον οποίο θεωρούμε αναγκαίο και χρήσιμο για την οικονομία του τόπου”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ”έχουν τεθεί ιδέες της εταιρείας στο τραπέζι και τις μελετήσουμε και εμείς για να συνεχίσουμε τη συζήτηση”.

Ο κ. Μωυσέως διευκρίνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει τοποθετηθεί στις καταρχήν εισηγήσεις που έχουν τεθεί κατά τη συζήτηση, ενώ σημείωσε ότι το κίνημα είναι έτοιμο να συνεχίσει το διάλογο για να πετύχει τον κοινό στόχο.

”Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε από κοινού για να βοηθήσουμε τις ΚΑ”, πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι κατά τη συνάντηση έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης και μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων και πρόσθεσε πως ”διαπιστώνεται και διάθεση και θέληση από όλους να συμβάλουμε έτσι ώστε οι ΚΑ να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να ανθίσουν”.

”Για εμάς είναι εξαιρετικής σημασίας το θέμα όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις ΚΑ αλλά για όλη την κυπριακή κοινωνία να έχουμε εθνικό αερομεταφορέα και είναι γνωστό ότι η ύπαρξη και η δράση αυτού του αερομεταφορέα έχει θετικές και ευεργετικές επιπτώσεις πάνω σε όλη την κυπριακή οικονομία”, είπε ο κ. Κυρίτσης.

Γι΄ αυτό, συνέχισε, ως ΠΕΟ και ως ΣΕΚ ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για την πορεία αυτών των εξελίξεων.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει και χρονικό περιθώριο για επίτευξη του κοινού στόχου, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι ”δεν έχει ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση αλλά έχουν μπει κάποιες ιδέες και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση κατά συγκεκριμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα