Τρισδιάστατες ευχές από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

12:35 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μαγνητοσκοπημένο για πρώτη φορά σε 3D θα μεταδοθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 3 το απόγευμα τοπική το παραδοσιακό εορταστικό τηλεοπτικό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στη Βρετανία.

Απόσπασμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα δείχνει την 86χρονη βασίλισσα να επαινεί τους Βρετανούς αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Καθώς το Λονδίνο φιλοξένησε ένα έξοχο καλοκαίρι

αθλητισμού, όλοι εκείνοι που είδαν τα επιτεύγματα και το κουράγιο στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες εμπνεύστηκαν ακόμα περισσότερο από την ικανότητα, την αφοσίωση, την προπόνηση και την ομαδική δουλειά των αθλητών μας», αναφέρεται ενδεικτικά στο μήνυμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει παράδοση στη σχετικά γρήγορη χρήση νέων τεχνολογιών, έχοντας στείλει το πρώτο email της τη δεκαετία του 1970 και χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο με το ξεκίνημα του νέου αιώνα.

Η βασίλισσα δεν κατάφερε να παραστεί την Κυριακή στη λειτουργία της τοπικής εκκλησίας του Σάντρινγκχαμ, όπου περνούν τις γιορτές τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, λόγω κρυολογήματος. Σύμφωνα με τα Ανάκτορα πάντως, αναμένεται να είναι παρούσα στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Απόντες από τη βασιλική οικογενειακή συγκέντρωση είναι ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ και Κέιτ, που θα περάσουν τα Χριστούγεννα ιδιωτικά με την οικογένεια Μίντλετον κοντά στο Λονδίνο. Η Κέιτ Μίντλετον προτίμησε να είναι κοντά στους γιατρούς της σε περίπτωση που η εγκυμοσύνη της προκαλέσει εκ νέου αδιαθεσία. Το ζεύγος αναμένεται πάντως στο Σάντρινγκχαμ κάποια στιγμή αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Απών είναι επίσης ο πρίγκιπας Χάρι που υπηρετεί στο Αφγανιστάν ως χειριστής ελικοπτέρου τύπου «Απάτσι».

Στο δικό του χριστουγεννιάτικο μήνυμά ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τονίζει ότι οι γιορτές είναι η ώρα «να σταματήσουμε και να αναλογιστούμε τι είναι σημαντικό». Κάνει λόγο για μία «εξαιρετική χρονιά» για τη Βρετανία, επαινώντας τους Βρετανούς αθλητές και εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επικαλείται το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, λέγοντας ότι ο Χριστός είναι η ζωή και το φως της ανθρωπότητας, ερχόμενος με χάρη, αλήθεια και αγάπη και Τον χαρακτηρίζει «Πρίγκιπα της Ειρήνης». Με αφορμή αυτή την αναφορά χαιρετίζει τους Βρετανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο εξωτερικό «βοηθώντας να φέρουν ασφάλεια και προστασία σε όλους τους συμπατριώτες τους στη Βρετανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα