Τρεις δράσεις Υπ. Υγείας για μείωση λιστών αναμονής στα χειρουργεία

12:44 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα λιστών αναμονής για τα χειρουργεία μας απασχολεί και οι προσπάθειες που κάνουμε για να τις μειώσουμε είναι διαχρονικές, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου.

Σήμερα όμως, σημείωσε, είμαστε σε μια καλύτερη θέση γιατί από τις προσπάθειες έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε καθημερινά ακόμη ένα χειρουργείο καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης για τον απολογισμό του έργου στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η κ. Αγρότου ερωτηθείσα

σχετικά, είπε πως “αυτό κατορθώθηκε μετά από την παραχώρηση τεσσάρων επιπρόσθετων νοσηλευτικών λειτουργών στα χειρουργεία μας, οπότε η αξιοποίηση αυτής της επιπρόσθετης χειρουργικής αίθουσας πιστεύουμε ότι θα απαμβλύνει το πρόβλημα”.

Επίσης, λόγω του ότι καταφέραμε, πρόσθεσε, να εξοικονομήσουμε ένα μικρό αριθμό νοσηλευτών αυξάνονται οι κλίνες στα χειρουργικά τμήματα μας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

“Η τρίτη δράση που έχουμε καταγράψει και εφαρμόζουμε πολύ σύντομα είναι η πλήρης αξιοποίηση του χειρουργικού χρόνου των νοσοκομείων. Αυτό θα γίνει κατορθωτό γιατί έχουμε αποφασίσει να αναθέσουμε σε λειτουργό μας, και μάλλον θα είναι νοσηλευτικός λειτουργός το άτομο αυτό, να παρακολουθεί ούτως ώστε να μην χάνεται ούτε ένα λεπτό από το χειρουργικό χρόνο για να αυξήσουμε με αυτόν τον τρόπο τον αριθμό των χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται καθημερινά”, συμπλήρωσε.

Η κ. Αγρότου ανέφερε ότι θα δοθεί επιπρόσθετη χειρουργική μέρα και στις άλλες χειρουργικές ειδικότητες – νευροχειρουργική, πλαστική, ορθοπεδική και αγγειοχειρουργική.

Keywords
Τυχαία Θέματα