Τραυματισμός οπαδών της Άιντραχτ στην Πάφο (Upd)

09:20 5/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 16:02

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση τραυματισμού οπαδών της Αιντραχτ

Τα κίνητρα που οδήγησαν στη συμπλοκή οπαδών της γερμανικής ομάδας Άιντραχτ Φρανκφούρτης με άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, σε συνδυασμό με κάποιες καταθέσεις που έχουν ληφθεί, διερευνώνται από την αστυνομία, δήλωσε στην Πάφο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Νίκος Τσαπής, προσθέτοντας πως η αστυνομία διερευνά υπόθεση επίθεσης με βαριά σωματική βλάβη και συνομωσία προς

διάπραξη κακουργήματος.

Από μαρτυρία που έχει εξασφαλίσει η αστυνομία, είπε, φαίνεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυκτα, μια ομάδα από πέντε πρόσωπα, που είναι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μετέβησαν σε συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής στην πόλη της Πάφου, και αφού κατανάλωσαν ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών προκάλεσαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο κέντρο κάποια ανησυχία.

Ο κ Τσαπής ανέφερε πως στη συνέχεια, η ώρα 1:30 αναχώρησαν από το συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής και πέντε από αυτούς, ηλικίας 25 μέχρι 27 χρόνων, ενώ βρίσκονταν σε ταξί για να μεταβούν στο χώρο διαμονής τους, δέχτηκαν επίθεση από άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, τα οποία τους χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους, τους τραυμάτισαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Βοηθός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου Μάριος Φιλίππου σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι πέντε Γερμανοί φίλαθλοι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μεταφέρθηκαν σε κατάσταση μέθης, στις 2 τα ξημερώματα και μετά από ξυλοδαρμό στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Πάφου.

Κατά την εξέταση τους, είπε ο κ Φιλίππου, βρέθηκε ότι αυτοί έφεραν εξωτερικές κακώσεις, μώλωπες και εξωτερική αιμορραγία. Οι τραυματίες αφού υποβλήθηκαν σε απεικονιστικές εξετάσεις, δηλαδή εξέταση στον αξονικό τομογράφο, σε ακτινογραφικό έλεγχο και σε περιποίηση και περίθαλψη των πληγών τους, έγινε εισαγωγή τους στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Πάφου για περεταίρω παρακολούθηση και θεραπεία.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο κατά την παραμονή τους στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών προκάλεσαν φασαρία, ο κ. Φιλίππου είπε πως οι πέντε οπαδοί της Γερμανικής ομάδας βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και προξένησαν φασαρίες στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, χωρίς ωστόσο υλικές ζημιές.

Φωνασκούσαν, παρενοχλούσαν τους άλλους ασθενείς και δεν υπάκουαν στις οδηγίες του προσωπικού, είπε.

Σύμφωνα με τον αστυνομία, οι Γερμανοί τραυματίες παρέμειναν για νοσηλεία μέχρι σήμερα το μεσημέρι και απελύθησαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που περιήλθε το περιστατικό στην αντίληψη της αστυνομίας άρχισαν έρευνες και διερευνώνται τα κίνητρα και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβηκε το περιστατικό.

θα ληφθούν, κατέληξε ο κ. Τσαπής, «όλες εκείνες οι καταθέσεις που χρειάζονται με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Είδηση 09:18

Επεισόδια προκλήθηκαν χθες βράδυ στην Πάφο μεταξύ Γερμανών φιλάθλων της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίοι είχαν αφιχθεί στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με το ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία μέσω του αεροδρομίου της Πάφου, και αγνώστων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οπαδών της γερμανικής ομάδας.

Οι νεαροί οπαδοί μετέβησαν από νωρίς χθες βράδυ σε μπυραρία στο κέντρο της πόλης και, σύμφωνα με την Αστυνομία φέρονται, αφού κατανάλωσαν αλκοολούχα ποτά, να προκάλεσαν φασαρία, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας να τους εκδιώξει.

Έξι από τους Γερμανούς φίλαθλους επιβιβάστηκαν σε ταξί με προορισμό την Κάτω Πάφο. Στη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, και ενώ βρίσκονταν στο ταξί γύρω στη 1:45 το πρωί, ανακόπηκαν από 5 με 6 αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν νεαροί, οι οποίοι αφού τους αποβίβασαν από το ταξί, τους χτύπησαν. Μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μετέβησαν στην σκηνή και εντόπισαν τους πέντε Γερμανούς έξω από το ταξί και τον ένα πεσμένο στο έδαφος.

Όλοι διακομίσθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και σύμφωνα με τους επί καθήκοντι ιατρούς οι δύο αρνήθηκαν να εξεταστούν, ο ένας υπέστη θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κοπή του τένοντα του στο αριστερό χέρι, ο άλλος δεν έφερε κανένα τραύμα και ο τελευταίος υπέστη κάταγμα ρινικού οστού.

Το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε πως οι τραυματίες βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και προκάλεσαν οχληρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν στοιχεία για τα αυτοκίνητα που τους ανέκοψαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα