Τοποθέτηση Χ. Γεωργιάδη για Υποδιοικητή ΚΤ και κεφαλαιουχικές ανάγκες τραπεζών

16:17 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα όσα έχουν οδηγήσει στον προσδιορισμό ενός υπέρογκου και εξωπραγματικού ποσού για τις κεφαλαιουχικές ανάγκες των τραπεζών εγείρουν σοβαρότατο ζήτημα για την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

«Σαν να μην έφταναν τα πραγματικά προβλήματα των τραπεζών, κάποιοι φρόντισαν να τα διευρύνουν και να τα διογκώσουν για να υπηρετήσουν πολιτικές ατζέντες. Το τίμημα βεβαίως είναι βαρύτατο και θα το επωμιστεί η οικονομία και οι συμπολίτες μας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναμένει επίσημη ενημέρωση για την έκθεση της Pimco. Ζητούμε επίσης να μας δοθεί και η έκθεση της Blackrock», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την απαίτηση του ΔΗΣΥ να κατατεθούν στη Βουλή οι λεπτομερείς όροι εντολής και οι παραδοχές που χρησιμοποιήθηκαν και οι οποίες έχουν οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα προαποφασισμένο.

«Υπενθυμίζω πως από τις αρχές του περασμένου Ιούλη κάποιοι μιλούσαν ήδη για ποσό 10 δις. Η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η οικονομία μας καθιστά κατεπείγουσα την εκλογή της νέας Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που θα ανακόψει την κατρακύλα και την αβεβαιότητα. Μιας Κυβέρνησης που θα μπορέσει να συνεργαστεί και να φέρει αποτελέσματα στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Και αυτή βεβαίως δεν είναι άλλη από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη», συμπλήρωσε.

Υποδιοικητής ΚΤ

Σε δηλώσεις του για το θέμα του διορισμού Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Γεωργιάδη είπε ότι ο διορισμός Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας «αποτελεί την τελευταία προκλητική πράξη της απερχόμενης Κυβέρνησης».

«Εκτός και αν ανακαλύψουν μέσα στις επόμενες μέρες που τους έχουν απομείνει και κάποια άλλη θέση που παραμένει κενή για 50 χρόνια. Αυτές είναι οι έγνοιες του ΑΚΕΛ. Πώς θα προλάβουν να διορίσουν, να ελέγξουν, να υπογράψουν και το τελευταίο συμβόλαιο. Τη στιγμή που στα μεγάλα και σημαντικά η Κυβέρνηση είναι απούσα. Ο ΔΗΣΥ δεσμεύεται να ζητήσει αμέσως κοινοβουλευτικό έλεγχο όλων των διορισμών, αλλά και των διοικητικών πράξεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα τους αλλά και το κατά πόσο υπηρετούν το συμφέρον του τόπου. Με την καθοδήγηση ασφαλώς και την εμπλοκή τόσο της Νομικής όσο και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Κράτους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα